oaednews

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γ. Προβόπουλος: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο


Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση τηςΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών».

Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο. Αναλυτικά, ο διοικητής της ΤτΕ είπε «αν είχαν ληφθεί πολύ σκληρά μέτρα θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. Όταν μιλώ για σκληρά μέτρα εννοώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».
Επιπροσθέτως, ο κ. Προβόπουλος χαρακτήρισε «ατυχή» την δήλωση περί Τιτανικού του κ.Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε όμως ότι «οι αγορές μας παρακολουθούσαν και ατυχείς δηλώσεις όπως αυτή δεν επηρέασαν τόσο πολύ τις αγορές».
Τέλος, ο κ. Προβόπουλος άφησε αιχμές και για τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔεξηγώντας ότι «ο εκτροχιασμός του ελλείμματος ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες του 2009. Αν είχαν ληφθεί από τότε μέρα η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί εγκαίρως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου