oaednews

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-ΚΑΖΑΝΗ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Η απόγνωση τους έσπρωξε στο όριο
Η οικονομική κρίση φέρνει σε απόγνωση όλο και περισσότερους πολίτες που καταφεύγουν σε ακραίες πράξεις για να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή ακόμα χειρότερα οδηγεί κάποιους από αυτούς ακόμα και στην αυτοκτονία.

  • Στις 15 Φεβρουαρίου ζευγάρι εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας απειλούσε να πέσει στο κενό από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου του Οργανισμού (Σολωμού και Πατησίων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΟΕΚ. Η γυναίκα μεταπείστηκε μετά από αρκετές ώρες παραμονής στο περβάζι του 2ου ορόφου. Το ζευγάρι βρέθηκε σε απόγνωση στην προοπτική απόλυσης και των δύο, καθώς έχει παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που πηγαίνει για θεραπεία κάθε χρόνο στην Αμερική.
  • Στις 10 Φεβρουαρίου 25χρονος από το Ηράκλειο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει επειδή ήταν άνεργος. Μπροστά στα μάτια της κοπέλας του «κάρφωσε» ένα μαχαίρι στην κοιλιά του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
  • Στις 3 Ιανουαρίου 67χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά αυτοπυροβολείται στο κεφάλι στην αποθήκη της οικίας του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η αυτοκτονία του αποδίδεται στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.
  • Στις 8 Δεκεμβρίου 2011, 42χρονη από την Αλικαρνασσό Ηρακλείου επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη θάλασσα με το μόλις δυόμισι χρονών παιδί της. Οι περίοικοι κατάφεραν να σώσουν και τους δύο. Η 42χρονη ανέφερε ότι ήταν άνεργη και δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στο παιδί της ούτε τα βασικά.
Συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι αυτό που όλοι απευχόμαστε. Η κοινωνική έκρηξη σε γενικευμένη μορφή είναι όλο και πιο κοντά, κι ας αποφύγαμε την πτώχευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου