oaednews

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

3η επιστολή: ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ

Είναι το τρίτο ΚΠΑ που στέλνει επιστολή προκειμένου να  επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα.
ΠΡΟΣ:  ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ ΗΛΙΑ ΚΙΚΙΛΙΑ
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ2 Καισαριανής, επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εν λόγω ΚΠΑ και να σας ζητήσουμε να δώσετε άμεσες λύσεις.
 Δυστυχώς, η εργασιακή μας καθημερινότητα δε θυμίζει εξυπηρέτηση ανέργων συμπολιτών μας, αλλά υποβολή σε τιμωρία της πιο ευάλωτης ομάδας συμπολιτών μας και συνακόλουθα και δική μας.
Η μέση αναμονή για την εξυπηρέτηση των 1000 περίπου συναλλασσόμενων ανέργων ανά ημέρα ξεπερνάει πολλές φορές τις 4 ώρες. Οι άνεργοι ξεκινούν το «ταξίδι» για τον γκισέ από τα χαράματα με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές και διασχίζοντας όλα τα πεζοδρόμια του Βύρωνα φτάνουν μπροστά μας εξαντλημένοι και  εκνευρισμένοι, δικαιολογημένα βέβαια. Να επισημάνουμε ότι η ανεργία στο συγκεκριμένο ΚΠΑ αυξήθηκε κατά τον τελευταίο  χρόνο 20%!!!, ενώ  το προσωπικό μειώθηκε  κατά 35% !!! Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταλάβετε το γιατί υπάρχει αυτή η αναμονή και γιατί  χρειάζεται τόσος χρόνος, ακόμα και για απλές διοικητικές  πράξεις.
Η μείωση της γραφειοκρατίας  την αναγκαιότητα της οποίας σας είχαμε τονίσει, κατά την ανάληψη των καθηκόντων σας, με γραπτές προτάσεις μας, που εσείς μας ζητήσατε να καταθέσουμε, δεν έχει επιτευχθεί, παρότι έχουν καταβληθεί κάποιες προσπάθειες. Οι συχνές αλλαγές σε πληροφοριακά συστήματα και τακτικές προκαλούν, επίσης, σύγχυση και   συμφόρηση, τόσο στους ανέργους όσο και στους εργαζόμενους.
Το βασικό πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, το ήδη αναφερθέν, η έλλειψη προσωπικού. Επειδή πραγματικά και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας ως εργαζόμενοι  και επειδή αισθανόμαστε ότι ο Οργανισμός αδυνατεί να δώσει στους ανέργους αυτά που δικαιούνται και αυτά που και εμείς θέλουμε να τους δώσουμε (ενημέρωση και πληροφόρηση, γρήγορη εξυπηρέτηση κ.ά.), σας παρακαλούμε για την εξεύρεση του πλέον πρόσφορου και αποτελεσματικού τρόπου, προκειμένου να στελεχωθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία άμεσα και επαρκώς γιατί, αλλιώς, με τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία να λειτουργεί ως αρνητικός πολλαπλασιαστής, η κατάσταση πιθανότατα να βγει «εκτός ελέγχου».

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ 3 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ..ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ..ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΑΡΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 2 ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ..ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ.ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά, σοβαρευτείτε λίγο. Οσα ΚΠΑ κι αν διαμαρτυρηθούν , κι αν εκλιπαρίσουν θα είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αν νομίζεται ότι θα κανει κάτι κάνετε λάθος.Οι κινήσεις πρέπει να είναι ριζοσπαστικές. Πρέπει υπάλληλοι να ενωθούν με τους ανέργους και να κινήσουν κατά τη διοίκηση.(Για να μην πω κατά την οικεία).Οσο για τις φήμες, θα λένε. Εμείς τι κάνουμε;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή