oaednews

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τον Φεβρουάριο η προκήρυξη για απασχόληση ανέργων σε δημοτικά έργα


thumb
Μέχρι τα τέλη του 2014 θα διατεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για απασχόληση ανέργων στο πλαίσιο προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης τους σε δημοτικά έργα.

Η πρώτη προκήρυξη για την πεντάμηνη απασχόληση θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ αναμένονται να προσληφθούν 15.000 - 20.000 άτομα έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Το εν λόγω πρόγραμμα που προωθείται έχει ως στόχο να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας 5μηνης διάρκειας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Παράλληλα, όπως σημειώθηκε στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί της Εσωτερικών αλλά και Εργασίας, τα κονδύλια θα παραχωρηθούν έχοντας ως κριτήριο το Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή- Ισόρροπη Ανάπτυξη).
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, τόνισε πως αυτή η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο «τόνωσης της απασχόλησης σε επίπεδο δήμων, αντιμετώπισης της ύφεσης και τόνωσης των τοπικών αγορών, ενώ συγχρόνως, με αυτόν τον τρόπο θα συντηρηθούν οι τοπικές υποδομές».
Επιπλέον, στη συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε πως οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε όλους τους δήμους της χώρας οκτώ ειδικότητες και ειδικότερα ως εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων. Βασικά κριτήρια αποτελούν ο χρόνος της ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, αλλά και οι ειδικότητες που σε κάθε δήμο θα ζητούνται ανάλογα με το έργο που θα γίνεται, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι έχουν άνεργη σύζυγο και παιδιά, οι νέοι έως 29 ετών και όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Διευκρινίστηκε ακόμα ότι κάθε άνεργος θα έχει για απασχοληθεί για πέντε μήνες και θα αμειφθεί με 135 ημερομίσθια το χρόνο, ενώ θα οι μηνιαίες αποδοχές θα αγγίζουν τα 770 ευρώ μεικτά και 625 ευρώ καθαρά.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, σημείωσαν ότι η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα, για αυτό και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Επισημάνθηκε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι άνεργοι να έχουν προσκομίσει βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης στον ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου