oaednews

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Ευτυχία Αλεβιζάτου νέα Πρόεδρος του Ταμείου αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ



 Μετά την αποχώρηση του Συναδέλφου Αντώνη Κορμά, από την προεδρεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΟΑΕΔ, το Δ.Σ. του Ταμείου  εξέλεξε νέα Πρόεδρο, την Ευτυχία Αλεβιζάτου. Η κ. Αλεβιζάτου μετά την εκλογή της δήλωσε:



"Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει Πρόεδρο.

Αναμένω την στήριξη τους στο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε σε μια δύσκολη και ασταθή περίοδο.

Εύχομαι η συνεργασία μας να είναι αποτελεσματική με έναν και μόνο στόχο τη διαφύλαξη και προστασία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, παρέχοντας σιγουριά, εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους συναδέλφους που συμμετέχουν σε αυτό, βλέποντας μόνο μπροστά…..

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ για το 2012 , υγεία , υπομονή και ενότητα."

Να ευχηθούμε  και εμείς καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο και καλή Συνάδελφο, Ευτυχία Αλεβιζάτου, που αναλαμβάνει το Ταμείο σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο. Το Ταμείο αλληλοβοήθειας είναι το τελευταίο οχυρό πραγματικής αλληλεγγύης των  εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και πρέπει να στηριχθεί από όλους μας.

5 σχόλια:

  1. Γιατί;
    Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι παλιοί υπάλληλοι πήραν και παίρνουν ένα καλό ποσό με τη συνταξιοδότησή τους, που εξασφαλίστηκε από τις γενναιόδωρες προσφορές του Βερναδάκη.
    Τα αποθεματικά του ταμείου σήμερα είναι τέτοια που μάλλον, οι νέοι υπάλληλοι δεν πρόκειται να πάρουν αντίστοιχα ποσά.
    Επιπλέον, ακούσαμε - να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα του ταμείου - ότι θα αυξηθεί η μηνιαία εισφορά.
    Τέλος, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τάση διαγραφής συναδέλφων από το ταμείο.
    Παρακαλώ την κα. Αλεβυζάτου να μας ενημερώσει.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ερωτήματα σας είναι απολύτως λογικά και φυσικά απασχολούν ιδιαιτέρως όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτό τον θεσμό, αλλά θα προτιμούσα να μην κρατούσατε την ανωνυμία σας.

    Σίγουρα ανήκετε σε κάποιο πρωτοβάθμιο σύλλογο και θα γνωρίζετε κάποιον εκλεγμένο σύνεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, που θα μπορούσε ευχαρίστως να σας ενημερώσει σχετικά με τα πρακτικά και τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου.

    Ευχαρίστως να σας αποστείλω το καταστατικό και τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων ( κυρίως του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη) μέσω ταχυδρομείου, προκειμένου να ενημερωθείτε. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στο κτίριο της Διοίκησης, στα τηλέφωνα 2109989174.

    Ωστόσο θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι:

    Η ιστορία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας έχει δείξει ότι και στο παρελθόν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις έφτασε μέχρι και σε σημείο διάλυσης και μετά επανιδρύθηκε χάρη στην επιμονή και προσπάθεια ορισμένων συναδέλφων που έβλεπαν μπροστά, στο μέλλον .

    Το θέμα είναι τι επιθυμούμε και ποια τακτική θα ακολουθήσουμε, ΣΗΜΕΡΑ.

    Προσωπικά επιθυμώ την διατήρηση του ΘΕΣΜΟΥ και έχω την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε ακολουθώντας τις καταστατικές αρχές μέσα από στρατηγικές κινήσεις να το συντηρήσουμε και να το ενισχύσουμε στο μέλλον, διεκδικώντας τα αυτονόητα

    Η βασική ιδέα του Ταμείου θα πρέπει να είναι η αποταμίευση και η αλληλεγγύη.


    Στο Συνέδριο που έγινε πέρσι στην Αλεξανδρούπολη, ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις που είχαν σαν στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στα μέλη, παλαιά και νέα:

    Ότι οι παλαιότερες γενεές θα πρέπει να συνεισφέρουν και να στηρίξουν τις επερχόμενες γενεές και οι τελευταίες να δείξουν ότι ξέρουν και ότι μπορούν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα προκειμένου να επιβιώσουν.

    Σημασία έχει να διατηρηθεί στο μέλλον το κομμάτι του εφάπαξ που προέρχεται από το bonus στα σημερινά δεδομένα. Αυτό θα επιτευχθεί εάν λάβουμε υπόψη ορισμένα δεδομένα: αριθμός μελών, εισφορές μελών, έσοδα από τόκους τραπεζών και σωστή διαχείριση.

    Η απόφαση του να αυξηθεί η εισφορά από 30 ευρώ σε 35 για το 2012 και σε 40 ευρώ το 2013 μέχρι να φτάσει τα 50 ευρώ, συνδέεται με την έννοια της αποταμίευσης.

    Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι οι εισφορές μας τοκίζονται με το μέσο σταθμικό επιτόκιο (το οποίο προκύπτει από το ετήσιο επιτόκιο που μας δίνουν οι τράπεζες στις οποίες έχουμε τις καταθέσεις)

    Θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει πρόταση από συναδέλφους που ήρθαν από μετάταξη και που θα συνταξιοδοτηθούν πριν την συμπλήρωση των 15 χρόνων minimum και δεν θα λάβουν bonus , να αυξηθεί η εισφορά διότι θεωρούν ότι με το μέσο ετήσιο σταθμικό επιτόκιο που τοκίζονται οι εισφορές τους πετυχαίνουν πολύ ικανοποιητική απόδοση.


    Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιαστούν προτάσεις στο συνέδριο που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα και μελέτη η οποία θα διασφαλίζει με δίκαιο τρόπο τα συμφέροντα όλων.


    Επομένως, συνάδελφε/ισα, θα σας ζητήσω να περιμένετε μέχρι να σας ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του συνεδρίου στα Λαγκάδια, στο οποίο θα παρουσιαστούν και οι οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμό, αποτελέσματα χρήσεις και στατιστικά) για τα πεπραγμένα του 2011, που θα αποτελούν απάντηση σε αυτούς που βιάστηκαν και ζήτησαν τη διαγραφή τους, προτάσσοντας το ατομικό τους συμφέρον και όχι το κοινό.

    Για ένα είμαι βέβαιη ότι όσοι διαγράφτηκαν δεν θα έχουν ξανά συμμετοχή στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας γιατί θα ήταν άδικο να απολαμβάνουν τους κόπους, τους αγώνες και τις στερήσεις των υπόλοιπων συναδέλφων τους.

    Η υπομονή και η εγκράτεια θα είναι η ανταμοιβή μας.


    Η Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ

    Ευτυχία Αλεβιζάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήθελα να απαντήσω για το κομμάτι ότι κάποιος βάζει μπροστά το ατομικό συμφέρον και όχι το κοίνο. Στο ταμείο ο καθενας συνεισφέρει με τα χρηματα του και όπως σε κάθε οικονομική συναλλάγη ο καθένας κοιτάει να μην χάσει χρήματα η πράττει σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του. Και που είναι το κοινό συμφέρον? Ένας που βγαίνει τώρα σε σύνταξη με εισφορές γύρω στις 2500 ευρω παίρνει 10000 έγω που μέχρι να βγώ στην σύνταξη που θα έχω δώσει πάνω από 8000 τι θα πάρω? Υπάρχει διαβεβαίωση ότι έγω δεν θα χάσω χρήματα? Δεν βρίσκω δίκαιο με τα δικά μου χρήματα να πριμοδοτώ όσουν θα φύγουν σε συντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καμμιά εγγυηση βιωσιμότητας του Ταμείου. Εδω δεν ξέρουμε αβ θα δουλεύουμε αυριο η τι θα παίρνουμε. Επίσης θα ήθελα να πω ότι τα συνεδριά σας έχουν καταντήσει εκδρομικά συνέδρια και όχι ουσίας καθε φορά με τα λεφτά των μελών πηγαινετε και σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Τα συνέδρια επρεπε να λόγους ηθικούς να γίνονται στην Αθήνα με μία το πολυ διανυκτεύρεση και υπό προυποθέσεις. Το Θεωρώ ανήθικο να γυρίζετε την Ελλάδα και από την άλλη να ζητάται από τους συναδέλφους να μην φύγουν.
    Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι με τις μειώσεις των μισθών οι εισφορές είναι αρκετά μεγάλες. (αμα πάει 50 ευρω είναι 600 ευρώ το χρόνο).Οι ανάγκες είναι καθημερινες και μας ζητάτε να δίνουμε λεφτα για το μέλλόν ; Θεωρώ το ταμείο μια επένδυση με μεγάλο χρονικό ορίζοντα με πολύ μεγάλο ρίσκο και μειωμένη απόδοση (πάντα μιλώ για την δική μου την περίπτωση)
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι ο πιο πανω συναδελφος εχει πολυ δικιο , τουλαχιστον για τις εκδρομες - συνεδρια.Ειναι ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή