oaednews

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Ναι» στις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


«Με ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης και όχι με οριζόντια μέτρα»

«Ναι» στις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον η τρόικα έχει πρόταση για τον τρόπο που αυτό θα γίνει, λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο στόχος των 30.000 εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011 δε θα επιτευχθεί, καθώς μέχρι σήμερα, έχουν αποχωρήσει 10.000 από τις αρχές Οκτωβρίου, από τους οποίους οι 9.000 βγήκαν στη σύνταξη και μόλις 1.000 εντάχθηκαν στο καθεστώς της εφεδρείας.

Όπως είπε ο υπουργός, περιμένει τις προτάσεις της τρόικας, η οποία κατά τη συνάντησή τους δεν του έθεσε θέμα απολύσεων, αλλά κυρίως δεν του είπε τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση απολύσεων, αλλά με ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης και όχι με οριζόντια μέτρα.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το ανώτατο όριο ηλικίας για την υπαγωγή στο καθεστώς της εφεδρείας.

2 σχόλια:

  1. Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Να απολυθούν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, οι ειδικοί γραμματείς, οι γενικοί διευθυντές υπουργείων, δημοσίων φορέων και οι διοικητές δημοσίων οργανισμών, οι βουλευτές και όλοι οι παρατρεχάμενοι των πιο πάνω.
    Άλλωστε άλλοι κυβερνούν και διοικούν τους οποίους και αυτούς πληρώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Κ.Α(ΡΕΠΑΣ,ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ),ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ Π.Χ Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ-ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΦΕΛΗ ΤΡΟΠΟ Π.Χ.ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗΣ ,ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ-ΕΝΤΙΜΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΕΝΑΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ,ΜΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ,ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΝΑΞΑΚΗ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή