oaednews

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ: Στο 26% τα πραγματικά ποσοστά το 2012 λέει η ΙΝΕ ΓΣΕΕ


Έκρηξη της πραγματικής ανεργίας προβλέπει με νέα έκθεση – βόμβα η ΙΝΕ ΓΣΕΕ.
Εκτιμά ότι το 2012 θα ανέλθει στο 26%, ενώ η επίσημη ανεργία θα σπάσει το φράγμα του 21%, με πάνω από 1 εκατ. ανέργους!
Ο Σάββας Ρομπόλης τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί ένα νέο Ασφαλιστικό μέσα στο επόμενο έτος που θα φέρει νέες μειώσεις συντάξεων και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ συνέδεσε τις νέες μειώσεις στις συντάξεις με το κούρεμα κατά 50% των ομολόγων του δημοσίου που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με τον κ. Ρομπόλη, τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν ομόλογα του δημοσίου ύψους 24 δισ. ευρώ. Αν γίνει κούρεμα 50% τότε τα ταμεία θα χάσουν περιουσία ύψους 12 δισ. ευρώ και θα χρειαστούν αναχρηματοδότηση για να είναι βιώσιμα.
Φανταστείτε ότι η Ισπανία που έχει ποσοστά ανεργίας 22% είναι στο στόχαστρο της ΕΕ να της επιβληθεί πρόστιμο έως και 1 δις!
Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει πρόστιμο 1 δις στην Ισπανία γιατί της χαλάει το μ.ο. στα ποσοστά ανεργίας! Φανταστείτε τι θα πληρώσει η Ελλάδα . . .

2 σχόλια:

  1. Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την λαίλαπα.
    Με τους ''τρεις και ο κούκος'' εναπομείναντες υπαλλήλους της πρώτης γραμμής και με το πλεονάζον προσωπικό προς απόλυση, που θα προκύψει στο άμεσο μέλλον η εξύπηρέτηση του πολίτη είναι σίγουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΡΤΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΡΓΟΥ Η ΜΗ.ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΝΤ ΕΕ ΜΕ ΒΕΒΑΙΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕΓΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΜΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ?ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ?ΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΩΣΤΑΚΗ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥΣ (ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ-ΡΕΠΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΚΤΛΠ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΗΝ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΝΔΙΝΕΥΣΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΥΠΗΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΤΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ?ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΑΜΕ ΣΤΙΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80?ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΔΩΝΗ ,ΒΟΡΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ?ΡΑΓΙΑ ΑΝ ΑΝΕΧΘΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΓΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή