oaednews

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΕ σκέφτεται να βάλει πρόστιμο 1 δις στην Ισπανία γιατί της χαλάει το μ.ο. στα ποσοστά ανεργίας! Φανταστείτε τι θα πληρώσει η Ελλάδα . . .


Βρε που μας φτάσανε…
Να λέμε πάλι καλά που δεν μετράμε στα επίσημα ποσοστά φοιτητές, φαντάρους κτλ. Τα στοιχεία μας είναι μαγειρεμένα και το ξέρουμε καλά, αφού το ερώτημα για να βγει το ποσοστό των ανέργων κάθε μήνα, είναι «αν έχετε δουλέψει έστω και μια μέρα μέσα στο μήνα».

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο την περασμένη εβδομάδα η Eurostat επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται τα ποσοστά ανεργίας από την ΕΛΣΤΑΤ! Κρύβει ανέργους η Ελλάδα; Απόκλιση στα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ-Eurostat!
Η Κομισιόν σκέφτεται να βάλει πρόστιμο στην Ισπανία, καθώς διαθέτει υψηλό ποσοστό ανεργίας και της χαλάει το μέσο όρο!Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να συμπεριλάβει το συγκεκριμένο δείκτη στα κριτήρια μέτρησης των οικονομικών ανισορροπιών που επικρατούν ανάμεσα στα μέλη της.
Σε περίπτωση που όλα αυτά υιοθετηθούν τότε, τα κράτη με μεγάλους δείκτες ανεργίας θα έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια για να μειώσουν τα ποσοστά τους στο ανώτατο όριο που είναι το 10%, διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωπα με πρόστιμα αντίστοιχα του 0,1% του ΑΕΠ τους.
Η μέση ανεργία στην Ισπανία είναι 22,6%, συνεπώς το ποσό που μπορεί να της επιβληθεί μπορεί να ανέλθει έως και το 1 δις.
Στην Ελλάδα, βάσει των αναθεωρημένων εκτιμήσεων από την ΕΕ και το ΔΝΤ σε τρία χρόνια από τώρα, η ανεργία μόλις θα πέφτει κάτω από το 17%. Αν μας πάνε για αναθεώρηση των μαγειρεμένων στοιχείων (;) θα χρειαστούμε μια ολόκληρη έκδοση εντόκων γραμματίων για να ξεπληρώσουμε το πρόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου