oaednews

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μειώνονται οι επικουρικές - Συγχωνεύονται τα ταμεία

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και συγχωνεύσεις των επικουρικών ταμείων προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης. 


Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε έναν αυτοτελή φορέα με ενιαίες οικονομικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα έστειλε και προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους αντιδράσουν στην ενοποίηση λέγοντας χαρακτηριστικά : «Όποιο ταμείο μείνει εκτός σχήματος και εκτός κανόνος θα υποστεί τις συνέπειες, χωρίς δική μας ευθύνη». 

Παράλληλα, ο Υπουργός εκτίμησε ότι οι μειώσεις, που θα εξαρτηθούν από τις δυνατότητες του κάθε ταμείου, θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά γύρω στο 15% για τις επικουρικές συντάξεις που είναι πάνω από το 20% της κύριας σύνταξης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ταμείο που θα καταβάλει επικουρική σύνταξη κάτω από το 20% της κύριας σύνταξης . «Η συγχώνευση θα γίνει με βάση δύο άξονες : Οι μειώσεις στα επικουρικά ταμεία θα γίνουν ταυτόχρονα έτσι ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία ενός ταμείο για να καλύψουν τα ελλείμματα κάποιου άλλου και θα σεβαστούμε τις προσδοκίες για καλές συντάξεις», είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αναφερόμενος στα κύρια ταμεία, ο κ. Κουτρουμάνης έκανε λόγο για μεγάλες απώλειες λόγω κρίσης που έφτασαν τα 4,5 δις το 2011, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις λέγοντας χαρακτηριστικά : «Για το 2012 θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα δηλαδή θα δούμε πώς πάνε τα έσοδα στο α’ τρίμηνο το 2012 και θα εξετάσουμε πώς θα κινηθούμε».
Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου