oaednews

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κατατέθηκε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την εφεδρεία

Για επεξεργασία κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία. Η επεξεργασία του ΠΔ -που κατατέθηκε από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλια- θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2011 από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον Κ. Μενουδάκο και εισηγητή τον πάρεδρο Δ. Βασιλειάδη.

Οι διατάξεις του ΠΔ αφορούν προσωπικό επιχειρήσεων του Δημοσίου (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), ανεξάρτητα με τη μορφή λειτουργίας τους (ανώνυμη εταιρεία κ.λπ.) και όχι προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση μίσθωσης έργου, καθώς και προσωπικό που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα με το ΠΔ το  προσωπικό που προσδιορίζεται ως πλεονάζον εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και ειδικότητα που καταρτίζονται χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
Το ΠΔ προβλέπει ότι στα αντικειμενικά κριτήρια περιλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών, οι ειδικές γνώσεις, μόνο για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπως το διδακτορικό, ο μεταπτυχιακός τίτλος, ενώ και για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπολογίζεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, επεξεργασία κειμένων, υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση ξένης γλώσσας.
Προβλέπεται ακόμη δικαίωμα ένστασης κατά του προσωρινού πίνακα κατάρτισης στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ εντός δέκα ημερών. Οι εργαζόμενοι που τελικά θα συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης θα συνεχίσουν για έναν χρόνο να λαμβάνουν το 60% του βασικού τους μισθού. Σε περίπτωση όμως που εργαζόμενος συνάψει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση σταματάει να λαμβάνει το 60% των αποδοχών του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου