oaednews

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, μέσα από το οποίο ΜΚΟ θα μεσολαβούσαν για την πρόσληψη 55.000 ανέργων σε Δήμους.

Μετά την διαπαραταξιακή αντίδραση για την εμπλοκή των ΜΚΟ στις προσλήψεις ανέργων, τώρα και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ , κ. Γιώργος Βέης, που είχε αναλάβει να κάνει τον ουσιαστικό έλεγχο των προσλήψεων, ανακοίνωσε την Τρίτη κατά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι το Συμβούλιο αποσύρεται από την διαδικασία, λόγω πολλών αδιαφανών σημείων στο προσχέδιο τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης.



«Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη. Δεν τα ξέρουμε, δεν είναι στις αρμοδιότητες μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε», δήλωσε ο Γ. Βέης, αναφερόμενος στον τρόπο επιλογής ανέργων μέσω ΜΚΟ, οι οποίοι θα απασχοληθούν με πεντάμηνες συμβάσεις σε Δήμους.



Ο κ. Βέης πρόσθεσε πως όταν έγινε η σχετική πρόταση από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, ήταν ήδη «τετελεσμένα γεγονότα και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικό έλεγχο και δύσκολα θα έβαζες την υπογραφή σου».



Τόνισε δε ότι το ΑΣΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνογνωσία του και να κάνει προτάσεις για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, τόσο της προκήρυξης όσο και της αίτησης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου