oaednews

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Με εποπτεία κα έλεγχο του ΑΣΕΠ τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν το 2009, οι προσλήψεις ακόμη και εκείνες που αφορούν  στην απασχόληση ανέργων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνουν με απόλυτα διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Όλες οι προκηρύξεις που έχουν γίνει προβλέπουν συγκεκριμένη μοριοδότηση, αντίστοιχη με εκείνη που ορίζεται από το ΑΣΕΠ για προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στο Δημόσιο.
Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, ούτε αμφισβήτηση της διαδικασίας, μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη, στο ΑΣΕΠ και τη συνάντηση του με το πρόεδρο, κ. Γ. Βέη, (8 Ιουλίου 2011) καθώς και τις συναντήσεις που ακολούθησαν σε επίπεδο στελεχών του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Εργασίας, το ΑΣΕΠ ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο για τις συγκεκριμένες προσλήψεις. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ανέργους που ενδιαφέρονται για τα προγράμματα αυτά ότι θα κριθούν με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια και όσοι επιλεγούν δεν θα οφείλουν σε κανέναν απολύτως τίποτα. Η επιλογή τους θα γίνει γιατί το δικαιούνται με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια που προβλέπονται. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους εκμεταλλευτεί.


Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, στις 8 Ιουλίου 2011.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία:   Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Θέμα: Επίσκεψη Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ με θέμα τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Γιώργο Βέη, επισκέφτηκε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσουν την συνδρομή του ΑΣΕΠ για την υλοποίηση των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας. Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι μέσα από τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ να διασφαλιστεί πλήρως η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή των κριτηρίων για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στα προγράμματα.

Ο κ. Βέης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Υπουργού Εργασίας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί με την συνδρομή και του ΑΣΕΠ η απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στην υλοποίηση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας με στελέχη του ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες. Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα έχουν προκηρυχθεί στο σύνολο τους για όλες τις Περιφέρειες της χώρας και προβλέπεται να αξιοποιηθούν από 55.000 ανέργους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου