oaednews

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

H Υπουργός Εργασίας στο συνέδριο του Economist

H  Υπουργός Εργασίας έκανε αναλυτική παρουσίαση των πολιτικών που προωθεί το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να συγκρατηθεί η ανεργία και να υποστηριχθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.



Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά ρυθμίσεων που προώθησε το υπουργείο Εργασίας στις εργασιακές σχέσεις, όπως οι ρυθμίσεις για την δοκιμαστική περίοδο των εργαζομένων, τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, την εκ περιτροπής απασχόληση και τη μερική απασχόληση. Με τις ρυθμίσεις αυτές, η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε με ότι ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, προσδίδοντας στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής, ώστε να καταστούν πιο ανταγωνιστικές και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας, τόνισε η κ. Κατσέλη.



Η υπουργός Εργασίας ανέλυσε τον σχεδιασμό για μείωση κατά 6,5 δισ. των δαπανών στο χώρο της ευθύνης του υπουργείου Εργασίας, μέσω του περιορισμού της σπατάλης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της ανατιμολόγησης 240.000 φαρμάκων των περασμένο Σεπτέμβριο. "Ανατιμολόγηση δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η πιο ακριβή χώρα στον ΟΟΣΑ και μια από τις ακριβότερες στον κόσμο τόσο για τα πρωτότυπα όσο και για τα αντίγραφα φάρμακα.



Είμαστε στη μέση ενός ανηφορικού δρόμου, όπου ακόμη απομένουν να γίνουν πολλά. Καταφέραμε όμως να συγκρατήσουμε το ποσοστό ανεργίας κατά 3-4 ποσοστιαίες μονάδες. Μέσα στους λίγους μήνες που ισχύει το νέο θεσμικό πλαίσιο έχουν ήδη κατατεθεί 6 νέες επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας και έχουν υπογραφεί τρεις. Επίσης, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή ο νόμος για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ που θα επιτρέψει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον συμφιλιωτικό, ελεγκτικό και κυρωτικό ρόλο του Οργανισμού και τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού ελέγχου στο Υπουργείο Εργασίας.







Κ. Θεοδωρακάκος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου