oaednews

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά


Συγκεντρώσεις και πορείες προγραμματίζουν τα συνδικάτα των εργαζομένων για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι το "ραντεβού" των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ μια ώρα νωρίτερα από το σύνταγμα θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος.

Δυο θα είναι οι συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να ξεκινάει στις 10 το πρωί,στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑ.ΜΕ.). Μισή ώρα αργότερα, στις 10:30 στην πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η πορεία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης .
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Όλο το 24ωρο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και ο προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν να εργαστούν κανονικά, ενώ το σωματείο των ηλεκτροδηγών του μετρό, αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τι θα γίνει με τα λεωφορεία.
Στη Θεσσαλονίκη έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου