oaednews

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σε απόγνωση οι πτυχιούχοι του Βόλου


Εναλλακτική και προσωρινή λύση στην ανεργία που τους μαστίζει αναζητούν άνεργοι νέοι με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σύμφωνα με την απογραφή της ΕLSTAT. 


Σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου ,η αίθουσα γέμισε από νέους που αναζητούν την οποιαδήποτε δυνατή διέξοδο στην έλλειψη εργασίας.

Με το μέσο όρο ηλικίας να μην ξεπερνά τα 30 χρόνια, νέοι και νέες κατέκλυσαν στην κυριολεξία το Δημαρχείο. Αιτία η ενημέρωση για την απογραφή η οποία από ότι φαίνεται δεν είναι σημαντική μόνο για το Δήμο αλλά και για πολλούς πολίτες που βρήκαν σε αυτή μεροκάματο.

Η απογραφή
 
Όπως επισημαίνει η επόπτης απογραφής της ELSTAT για τη Μαγνησία Ρούλα Κατσιρέλου, η απογραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου αλλά και στον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται στο Νομό. Μάλιστα σχετικές ενημερωτικές επιστολές έχουν σταλεί σε όλα τα σπίτια και τους κατοίκους του Νομού από το Δήμο Βόλου.

Στις επιστολές ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης ενημερώνει τους πολίτες για το βασικό σκοπό της απογραφής -χρηματοδότηση Δήμων και αριθμός εκλεγόμενων βουλευτών- και τονίζει ότι για τους λόγους αυτούς η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού του νέου Δήμου συνεπάγεται και αύξηση της χρηματοδότησής του από την Πολιτεία, με συνέπεια περισσότερα έργα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας και περισσότερες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πηγή: taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου