oaednews

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γ. Ραγκούσης: Γραπτός διαγωνισμός για διευθυντικά στελέχη και μετατάξεις μέσω ΑΣΕΠ




Εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση  του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενώ και οι διαδικασίες των μετατάξεων θα περάσουν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης.
Για τον "Καλλικράτη" τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση του κράτους καθώς καταργήθηκαν 700 δήμοι, περίπου 50 νομαρχίες, 6 κρατικές περιφέρειες ενώ καταργούνται περίπου 5.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις δήμων. Καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέρα από τις 25.000 θέσεις αιρετών και τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.
Για τα προγράμματα Stage και τους συμβασιούχους υποστήριξε ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των δεκάδων χιλιάδων ψευδεπίγραφων συμβάσεων stage. Και το πιο σημαντικό, κατά τον κ. Ραγκούση, το πρώτο κλειστό επάγγελμα που άνοιξε είναι εκείνο των συμβασιούχων του Δημοσίου, αφού καταργήθηκε το φαύλο καθεστώς των πελατειακών μονιμοποιήσεων μέσω φωτογραφικών διατάξεων ευνοϊκής προσαυξημένης μοριοδότησης. Με την εφαρμογή των περιορισμών στις προσλήψεις, και τη μείωση των συμβασιούχων, χωρίς καμιά απόλυση δημοσίου υπαλλήλου στο τέλος του 2013, ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα είναι κατά περίπου 200.000 μειωμένος σε σχέση με το 2009.
Τέλος, για το σαραντάωρο στο Δημόσιο, διατύπωσε την άποψη ότι ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις ενώ δεν διευκρίνησε πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου