oaednews

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εγκατάλειψη σπουδών λόγω οικονομικής κρίσης


Τις σπουδές της αναγκάζεται να εγκαταλείψει σπουδάστρια του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, διότι η οικογένειά της αδυνατεί να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού της!

Τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός αυτό, που καταδεικνύει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης καθώς και πόσο πολύ έχει πληγεί η μέση ελληνική οικογένεια, εξέφρασαν σπουδαστές του ΤΕΙ και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του ιδρύματος, στη Χαλέπα.
Ο σπουδαστής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, Θεοφάνης Μακρής επεσήμανε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ότι «τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής τα βλέπουμε εδώ. Βλέπουμε ότι μια κοπέλα είναι θύμα αυτής της πολιτικής με το να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι η οικογένειά της κι έτσι να πρέπει να φύγει, να εγκαταλείψει τις σπουδές της», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι το πρώτο κρούσμα και υπάρχουν και άλλα που δεν τα ξέρουμε. Σε ένα βαθμό κανένας φοιτητής δεν μπορεί να πληρώνει και το νοίκι του και να ζει με δέκα ευρώ την εβδομάδα, γιατί ξέρουμε και σπουδαστές που ζούνε με 40 και 50 ευρώ τον μήνα. Και κάνουν τρομερές θυσίες».
Ο κ. Μακρής τόνισε, ακόμη, ότι «πριν από μερικούς μήνες είχαμε κάνει άλλη μία κινητοποίηση και μας είχαν πει από τη διοίκηση του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης ότι θα καλύψουν τα έξοδα και σε αυτή τη σπουδάστρια και σε όσους έχουν αυτό το πρόβλημα, αλλά με προοπτική να δημιουργηθεί Eστία για το ΤΕΙ, γιατί δεν έχουμε Σπουδαστική Eστία, άρα δεν υπάρχει δωρεάν στέγαση. Δυστυχώς, το θέμα "κολλάει" σε μία υπογραφή. Ένας άνθρωπος δεν υπογράφει και δεν προχωράει το θέμα».
Οι σπουδαστές ζητούν να δοθεί άμεσα λύση προκειμένου η συμφοιτήτριά τους να συνεχίσει τις σπουδές της. Ειδικότερα, ζητούν να εξασφαλιστεί δωρεάν η στέγαση (πληρωμή του ενοικίου από τη διοίκηση του ΤΕΙ ή εξασφάλιση δωματίου σε ξενοδοχείο), η σίτιση, τα μεταφορικά έξοδα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου