oaednews

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

100 μόνιμοι ειδικοί επιστήμονες στην ΕΛ.ΑΣ. - Διοικητικές, τεχνικές, εγκληματολογικές, υγειονομικές και θέσεις πληροφορικής


Διαγωνισμό πρόσληψης 100 επιστημόνων στην Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι θέσεις είναι μόνιμες και αφορούν τους κλάδους Διοικητικού, Τεχνικού, Εγκληματολογικού, Πληροφορικής και Υγειονομικού. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες, αλλά και αστυνομικό προσωπικό, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριακοί Φύλακες που επιθυμούν μετάταξη, προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων. Αναλυτικότερα, η κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά τις εξής κατηγορίες:

Τομέας Διοικητικού - Οικονομικού: 49 θέσεις
- Οκτώ Λογιστές
- Τέσσερις με ειδικότητα Χρηματοοικονομικής
- Δύο με ειδικότητα Στατιστικής και Αναλογιστικής
- Δύο με ειδικότητα Στατιστικής
- Τρεις με ειδικότητα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης
- Είκοσι Νομικοί
- Δύο με ειδικότητα Διοικητικής Επιστήμης
- Τρεις με ειδικότητα Επικοινωνίας και ΜΜΕ
- Τέσσερις με ειδικότητα Διεθνών και Βαλκανικών Σπουδών
- Ενας Ιστορικός
Τομέας Εγκληματολογικών Εργαστηρίων
- Τεχνικών - Πληροφορικής: 43 θέσεις
- Τέσσερις Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Η/Υ
- Τέσσερις Βιολόγοι
- Τέσσερις Βιοχημικοί
- Δύο Μηχανολόγοι Μηχανικοί
- Δύο Πολιτικοί Μηχανικοί
- Δύο Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
- Δύο Τοπογράφοι Μηχανικοί
- Δύο Μηχανικοί Ηλεκτρονικοί Ραδιοεπικοινωνιών
- Ενας Χημικός Μηχανικός
- Είκοσι με ειδικότητα Πληροφορικής
Τομέας Υγειονομικού: 8 θέσεις
- Τρεις Ψυχίατροι
- Ενας Ιατρός Εργασίας
- Δύο Παθολόγοι - Γενικής Ιατρικής
- Ενας ΩΡΛ και
- Ενας Ακτινοδιαγνώστης
Κριτήρια επιλογής
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που δεν υπερβαίνουν το 32ο έτος της ηλικίας τους. Ειδικά για τους γιατρούς αλλά και το αστυνομικό προσωπικό που επιθυμεί να μεταταγεί, το όριο ηλικίας προσαυξάνεται στο 40ό έτος. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της θέσης, να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άντρες), να έχουν την υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, υπακοή στο Σύνταγμα και να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης.
Σε ό,τι αφορά τους Ιατρούς, πρέπει να κατέχουν την ειδικότητα που ζητεί η προκήρυξη, να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να είναι μέλη ιατρικού συλλόγου.
Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται εκτός ΑΣΕΠ από τριμελή επιτροπή αξιωματικών, η οποία συντάσσει πίνακα ικανών υποψηφίων. Οι ιδιώτες υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις, ενώ δεν πρέπει να πάσχουν από μια σειρά νοσημάτων που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.:
www.hellenicpolice.gr.
Αιτήσεις
Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών διαρκεί έως τις 9 Δεκεμβρίου και γίνεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του εκάστοτε υποψηφίου. Με την αίτηση συνυποβάλλονται και επικυρωμένα αντίγραφα τίτλων σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας, καθώς και βεβαίωση προϋπηρεσίας στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα (στο αντικείμενο της θέσης).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ - ΕΘΝΟΣ/ΕΡΓΑΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου