oaednews

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για ασφαλιστικό – εργασιακά

Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθούν στο υπουργικό οι αναγκαίες παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά και αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% μεσοσταθμικά.


Η μείωση αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος Ιανουαρίου και να ισχύσει αναδρομικά. 

Επίσης θα συζητηθεί η ενοποίηση των πέντε επικουρικών ταμείων σε ένα, η μείωση του εφάπαξ και η υποχρέωση μείωσης των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα ενημερώσει για την επικείμενη έναρξη του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, για τη μείωση κατώτατου μισθού και του μη μισθολογικού κόστους. 

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στην δυσαρέσκεια της τρόικας σχετικά με τον περιορισμένο αριθμό επιχειρησιακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ζητώντας μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Θα αναζητηθούν επίσης νέοι πόροι χρηματοδότησης για τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να αποφευχθεί και νέα μείωση στις κύριες συντάξεις. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι τρόικα δεν έχει ζητήσει μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ούτε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης των κύριων συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου