oaednews

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εγώ, ο δημόσιος υπάλληλος... του αγνώστου

Το παρακάτω κείμενο μας απέστειλε ανώνυμος, συνάδελφος? Μας αρέσει και το κάνουμε ανάρτηση!


Εγώ, ο δημόσιος υπάλληλος δεν θέλω να δώσω από τη ζωή μου ούτε ένα λεπτό παραπάνω για να ελαττωθεί ο φόρτος εργασίας της υπηρεσίας μου.
Εμένα τον δημόσιο υπάλληλο ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΩ που με έκαναν να εξαθλιώνομαι , που μου κατέβασαν το βιωτικό μου επίπεδο , που επιμένουν να λένε ότι είμαι τεμπέλης, ότι δεν δουλεύω, ότι κατέχω την καρέκλα τυχαία , να μην έρθουν να μου πουν τίποτε. Είμαι απελπισμένος/η και πολύ θα ήθελα να τους τινάξω τα μυαλά στον αέρα γιατί τα δικά μου έχουν ήδη τιναχθεί απο τα πολλά αντικείμενα κι έχουν μπερδευτεί στις πολλές δραστηριότητες και απαιτήσεις. Βαρέθηκα να με διοιηκεί η κυρία γραμματέας, ο κύριος γέρος που τον ξέχασε η σύνταξη κι ο χάρος , η πρώην κυρία του κυρίου, οι γνωριμίες, οι φιλενάδες, οι συγγενείς και οι ημέτεροι.
Εγώ ο δημόσιος υπάλληλος θέλω πίσω την αξιοπρέπεια μου. Δεν θέλω να ζω με τον φόβο της αξιολόγησης γιατί θεωρώ ανίκανους αυτούς τους γέρακλες και τα πιόνια των κομμάτων να με αξιολογήσουν. Ούτε τον εαυτό τους δεν είναι ικανοί να κρίνουν. Επίσης δεν πιτεύω στην ελληνική αξιοκρατια και δικαιοσύνη. Οι γνωριμίες και οι δήθεν πάνε μπροστά. Οι χαφιέδες κι οι ρουφιάνοι. Την μάθαμε επιτέλους την ελλάδα κι όσους θέλουν να μας διοικούν. Με τον εκφοβισμό και την εξάρτηση νομίζουν ότι επιβάλονται. Τι κρίμα τους λυπάμαι. Μόλις σβήσουν τα φώτα της θέσης που κατέχουν θα πάνε στα αζήτητα και θα έχουν μια εξασφαλισμένη θέση στην κόλαση της ζωής ή του θανάτου τους να τους περιμένει.Οι πιο δήμιοι ακόμη κι απο αυτούς τους ξένους είναι οι κομπλεξικοί ελληνάρες κατέχοντες θεσούλες στις δημόσιες υπηρεσίες. 

3 σχόλια:

  1. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ..ΟΜΩΣ..ΕΤΣΙ ΘΑ Τ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΟΙΦΗ.
    Αγαπητοί συνάδελφοι, δίχως να έχω διασταυρώσει την πληροφορία θα σας πω το εξής: Η αξιολόγηση -απ ότι λένε- δεν θα γίνει απο τον ΑΣΕΠ. Ο ΑΣΕΠ την έδωσε στην ΗΑΥ.... Μήπως σας λέει κάτι αυτό; Μήπως πολλές μελέτες , συμβουλευτικές κλπ του ΟΑΕΔ είχαν ή έχουν δωθεί στην ίδια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ (νομίζω) εταιρεία; Αλήθεια ποιός έχει προσβάσεις ; Πότε θα το εξακριβώσουμε; Μας ξεπουλάνε συνάδελφοι ξυπνήστε!!!! κι εσείς του σωματείου ξυπνήστε!!! Δείτε γύρω σας τι συμβαίνει και κουνηθείτε αλλιώς συνταξιοδοτηθείτε γιατί όσοι μείνουν πισω θα πληρώσουν τη νύφη της ανικανότητας σας. "Είδες η ΔΕΗ"; Ξεσηκώθηκε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εμείς; Βλέπουμε την εξουσία να γίνεται συγκεντρωτική. Προϊστάμενοι σε δυο πόστα κι όχι ενα άτομο δύο και τρία. Θα γίνω προφήτης κακών και προτιμώ να είμαι λάθος αλλά δεν το βλέπω. Θυμόσαστε (ειδικά οι εργασιακοί) τις εποχές της τρομοκρατίας πριν απο δυο τρία χρόνια; Ε αυτό δεν θα είναι τίποτε μπροστά στις εποχές που θα έρθουν με τα άτομα που μας διοικούν. Οι κλωστές απο τις μαριονέτες θα κινούνται απο αυτούς που έχουν αποθημένα. κάνουμε ελέγχους επιδοτήσεων χωρίς κάποιοι να ξέρουμε την τύφλα μας και είμαστε και υπεύθυνοι της επιδότησης. Ποιός μας ενημέρωσε πως θα συμπλήρώνουμε αυτά τα ατελείωτα έγγραφα; κανείς . Κι όμως σαν τα πρόβατα χωρίς σκέψη παίρνουμε την ευθύνη. Μας είχε ειπωθεί ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι κι εννοώ και οικονομικά. Αντιθέτως έχουμε φτάσει να κάνουμε 15-16 ελέγχους μαζί με ΛΑΕΚ και το ποσόν αποζημιωσής μας μειώνεται συνέχεια.
    Εχω κι άλλο. Σε λιγο θα πρέπει να ελέγχουμε τις φορολογικές δηλώσεις των ανέργων με μίνιμουμ ποσό για να αποφασίζουμε αν μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Ποιοί μωρέ συνάδελφοι; Με τι γνώσεις; Δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι ή λογιστές. Έτσι χωρίς ενημέρωση αποφασίζουν και διατάσουν. Κι εμείς τα στρατιωτάκια θα εκτελούμε.Πού φτάσαμε; Αν δεν ενωθούμε και δεν ξεσηκωθούμε η κρατική μηχανή θ ανοίξει το στόμα και θα μας καταπιεί. Αφού μας έχουν ξεζουμίσει ψυχή και σώμα, θα μας βγάζουν εφεδρεία, θα μας απολύουν και θα μας αξιολογούν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Και εμείς θα δουλεύουμε . Και ξέρετε γιατί θα δουλεύουμε ; Οχι γιατί αγαπάμε το κράτος γιατί το κράτος δεν το αξίζει. Απλά γιατί αγαπάμε τον άνθρωπο. Γιατί με τα χρόνια πονέσαμε και γίναμε ένα με τον άνεργο. Γιατί σεβόμαστε τη μάνα στη μητρότητα. Γιατί ντρεπόμαστε την επιχείρηση που παραμελούμε γιατί ακόμα κι αυτόν τον αλλοδαπό που δεν έχει δουλειά τον λυπόμαστε. Εδώ στηρίζονται γιατί το καταλαβαίνουν. Πολλοί απο εμας συνάδελφοι δεν μπορούμε να γίνουμε γρανάζια αυτής της χαλασμένης μηχανής γιατί ακόμα πιστεύουμε σε κάτι. Ας κάνουμε λοιπόν και κάτι . Για εμάς; Για εκείνους; Για την ευρώπη που μας έχει γελοιοποιήσει; Ας κάνουμε κάτι επιτέλους..
    Μακράκη ευχαριστώ για αυτό το"βήμα" που μας επιτρέπει να λέμε την αλήθεια. Εσύ που είσαι περισσότερο ευαισθητοποιημένος απο αυτούς του σωματείου (και το πιστεύω γι αυτό το λέω ανώνυμα)κάνε κάτι. Ας βγούμε στο "βουνό" κι ας κάνουμε τον αγώνα μας έστω στ αντάρτικο. Λυπάμαι παιδιά αλλά αυτό το σημερινό σωματείο (εξαιρώντας ελάχιστους) πρέπει να πάψει να υπάρχει γιατί ο ΟΑΕΔ ( και εννοώ οι υπάλληλοι ) θα "πάμε άπατοι"...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συναδελφος εχει απολυτο δικιο.Το σωματειο ΜΠΡΟΣΤΑ και ολοι ΕΝΩΜΕΝΟΙ.ΟΛΟΙ.Μονιμοι , αοριστου , εργασιακοι , stage ,καθηγητες , ΠΕ , ΔΕ , ΥΕ , ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΜΟΝΟ ετσι μπορουμε να κερδισουμε.Κι αν δεν το καταλαβουμε , χαθηκαμε ΟΛΟΙ.Σημερα καποιο , αυριο καποιοι αλοι , μεθαυριο ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή