oaednews

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

"Ξυπνάω περιμένοντας e-mail από κάποιον εργοδότη"

Διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό, απελπισία και οργή κατέγραψε η εφημερίδα Le Monde στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν νέοι άνεργοι πτυχιούχοι. "Ή θα μείνουν φτωχοί ή θα μεταναστεύσουν" σημειώνει η αρθρογράφος
Το βλέμμα στους νέους της Ελλάδας στρέφει η εφημερίδα Le Monde, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις προοπτικές για το μέλλον τους, που σίγουρα δεν θα είναι ρόδινο.
"οργή, απαισιοδοξία και ανασφάλεια" είναι οι λέξεις που συνοψίζουν τα συναισθήματα των νέων στην Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
Η γαλλική Le Monde φιλοξενεί δηλώσεις νέων ηλικίας από 20 έως 30, που μιλούν για την ανεργία και τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα.
"Ξυπνάω νωρίς, εδώ και ενάμιση χρόνο" αναφέρει η Δήμητρα Μαρέτα στην Flora Genoux.
"Ξυπνάω πίνοντας τον καφέ μου γύρω στις 8 περιμένοντας ένα e-mail από κάποιον μελλοντικό εργοδότη".
 
Η νεαρή κοπέλα ωστόσο δεν περιμένει καμία απάντηση. Τα βιογραφικά της δεν έχουν καμία ανταπόκριση. Είναι απόφοιτος του τμήματος επικοινωνίας και πολιτικών επιστημών. 
"Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη , προσπαθώ να σκεφτώ ότι η ανεργία  δεν είναι δικό μου λάθος", λέει η Δήμητρα, και προσθέτει "Αισθάνομαι θυμωμένη. Αλλά δεν αισθάνομαι μόνη."
Στην Ελλάδα των αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας δεν μένουν και πολλά περιθώρια επιλογής. "Να παραμείνουν στην Ελλάδα φτωχοί ή να μεταναστεύσουν, αυτό είναι το δίλημμα των νέων της χώρας" αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου