oaednews

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑπό το Δ.Σ. της ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προχώρησε την Τρίτη 4/10/2011 η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ξεκινώντας, έτσι, μια σειρά από κινητοποιήσεις που αποφασίσθηκαν ομοφώνως στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.


Τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης οδηγούν στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Όμως, παρά την αύξηση της ανεργίας και παρά τις παραδοχές από μέρους της πολιτικής ηγεσίας για υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται ούτε για τους ανέργους ούτε για τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι ουρές των ανέργων να αυξάνονται και η αναμονή τους για απλές διοικητικές πράξεις (π.χ. ανανέωση κάρτας ανεργίας!!!) να ξεπερνά πολλές φορές ακόμα και τις τρεις ώρες!!! Αντί, λοιπόν, να ενισχυθεί ο ΟΑΕΔ με προσωπικό έρχονται απολύσεις μέσω εφεδρείας, πρόσθετες μαζικές συνταξιοδοτήσεις, υποβάθμιση και απαξίωση του ρόλου του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ, που θα έπρεπε να αποτελεί το τελευταίο προπύργιο ελπίδας και στήριξης για κάθε άνεργο, πνίγεται από τη γραφειοκρατία και την έλλειψη προσωπικού. Δυστυχώς, στον ΟΑΕΔ κυριαρχούν οι αριθμοί!!!

Ζητάμε τα αυτονόητα:

· Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΔ με προσωπικό

· Καμιά απόλυση και καμιά εφεδρεία στον ΟΑΕΔ

· Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και των δικαιούχων επιδομάτων ανεργίας

· Ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών από τον ΟΑΕΔ προς τους ανέργους

· Αξιοποίηση του προσωπικού του ΟΑΕΔ προς όφελος των ανέργων



2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι για εμάς μεριμνουν για εμάς. Γιατί με την ισοπέδωση των μισθών στο μηδέν είναι πιθανό να μειωθεί η ανεργία κατακόρυφα και έτσι θα καταφέρουμε και την αποσυμφόρηση στις υπηρεσίες (μέσα και εξω από το γκισέ). Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τζάμπα εργατικά χέρια; Δυστυχως γυρνάμε στην εποχή των πολιτών και των δούλων της αρχαίας Ελλάδας, μόνο που στις μέρες μας καταφέρανε αυτά τα δύο να τα ταυτίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ .....ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ SERVER !!!!! ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΩΡΑ.....ΠΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ !!!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ <> ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΟ SERVER Ή ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ , Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ --ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ--- ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ==== ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΟΝΑΤΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ !!!!ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή