oaednews

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Απάντηση στο Διοικητή του ΟΑΕΔ

 Όσον αφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ με αφορμή την έναρξη των κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ , επισημαίνουμε τα εξής:

1) Δεν κατανοούμε την άποψη του Διοικητή περί «ομάδας συνδικαλιστών» και τονίζουμε ότι οι αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων ελήφθησαν ομόφωνα από τη Γενική μας Συνέλευση, υλοποιούνται ομόφωνα από το Δ.Σ., στα πλαίσια μάλιστα των παραινέσεων της ΑΔΕΔΥ, κάτι που προφανώς γνωρίζει ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, αλλά επιλέγει να αναφερθεί σε «ομάδες». Του γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ είναι ενωμένοι όσο ποτέ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν εφεδρείες, συγχωνεύσεις και λαϊκισμούς.

2) Δυστυχώς, η όψιμη ευαισθησία που επιδεικνύει για τους ανέργους ο Διοικητής του ΟΑΕΔ με δηλώσεις, οι οποίες συνδέουν τη μη καταβολή επιδόματος ανεργίας με κινητοποιήσεις πληττόμενων υπαλλήλων που επιθυμούν να προασπίσουν τα εναπομείναντα εργασιακά τους κεκτημένα μοιάζει υποκριτική.

 Αν ενδιαφερόταν πραγματικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα είχε φροντίσει:

  •  να είχαν στελεχωθεί οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής με τις περιβόητες μετατάξεις
  •  να απαλλαγούν οι άνεργοι από ανούσιες και ανώφελες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • να εκπονήσει και υλοποιήσει, σε συνεργασία με τα στελέχη του ΟΑΕΔ, πρόγραμμα πραγματικής αποκέντρωσης των λειτουργιών του ΟΑΕΔ, για να μην ταλαιπωρούνται οι συναλλασσόμενοι από επαρχιακές πόλεις

Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε σε κοινό μέτωπο με τους ανέργους και να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες σε μια τόσο ευαίσθητη υπηρεσία. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε για να παραμείνει ο ΟΑΕΔ δημόσιος οργανισμός στην υπηρεσία του πολίτη. Τέλος, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να μην επιτρέψουμε καμιά εφεδρεία και καμιά σκέψη για απόλυση προσωπικού άλλους πειραματισμούς με συγχωνεύσεις, αποσυγχωνεύσεις και επανασυγχωνεύσεις, όπως αυτούς που κυριάρχησαν τα προηγούμενα χρόνια .




 ΤΟ Δ.Σ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ


8 σχόλια:

  1. Επιτέλους και μια καλή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
    Άντε να ξυπνάμε σιγά-σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε φαίνεται να συγκεκριμενοποιηθούν οι θιγομενοι από την εφεδρεία για να ξυπνήσουν αυτοί οι κάποιοι. Τέλος πάντων. Το θέμα μας δεν είναι ο διοικητης και πως χειρίστηκε με λάθος επικοινωνιακό τρόπο τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων τους τη στιγή μάλιστα που πρώτος αυτός θα έπρεπε να υπερασπιστεί τον Οργανισμό που διοικεί, αλλά το γενικότερο πυρ ομαδών που έχει εξαπολυθεί εναντίον μας και δε φαίνεται τελικά να έχει πάτο το βαρέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ,μάλλον οφ σάιντ η ανακοίνωση του Κικίλια και ειδικά η προσπάθεια να απομονώσει κάποιους υπαλλήλους που αγωνίζονται για όλους, αλλά τελικά τι περιμένατε να γράψει; Ζήτω, ελάτε και άλλοι αύριο; Κυβερνητικός είναι ο άνθρωπος και όπως όλοι οι Κυβερνητικοί είναι σε δύσκολη θέση. Εγώ νομίζω ότι προσπαθεί, αλλά είναι δύσκολες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη τη δυσκολη ,για ολους μας ωρα , αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ να αντισταθουμε και να μην επιτρεψουμε να φυγει ΚΑΝΕΝΑΣ με εφεδρεια.Μην ξεχνατε , σημερα θα φυγει ο συναδελφος , αυριο εμεις.Αυτο που θα τους σταματησει ειναι μονο το να αντισταθουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μπορούσε να μην πει τίποτα.
    Ή να πει τι συγκεκριμένες ενέργειες έχει κάνει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της (μετατάξεις, απλούστευση διαδικασιών, οργανωτική αποκέντρωση κτλ).
    Αντί γι' αυτά στοχοποίησε, όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση, τους υπαλλήλους και τους έθεσε απέναντι στους ανέργους.
    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως μετά την αποστομωτική απάντηση του Κικίλια στους κοπρίτες του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι τον ψάχνουν για να τον αποθεώσουν! χα χα χα, άγαλμα λέει θα τον κάνουν γιατί τους έλυσε τα προβλήματα με μια και μόνη ανακοίνωση. κικιλια θεέ- κάνε μου μετάταξη στον οαε-δ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O DIOIKHTHS TO MONO POY THELEI EINAI NA GINEI YPERDIOIKHTHS h YPOYRGOS SAN TON MOSIALO, DNT=DE NOMIZO TAKH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία η ανεργία να αυξάνει με τέτοιους ρυθμούς και ο Πολιτικός προιστάμενος του καθ ύλην αρμόδιου οργανισμού κ. Κικίλιας να λέει ότι "τα κατάφερε". Αποτελεί πολιτικό παράδοξο, όχι το μόνο φυσικά, αλλά αυτό είναι ανήκουστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή