oaednews

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ξανά στο τραπέζι η συγχώνευση του ΟΑΕΔ

Ενώ είχε αποφασισθεί ότι ο ΟΑΕΔ μένει  εκτός συγχωνεύσεως και θα προχωρούσε η συγχώνευση ΟΕΚ-ΟΕΕ- για το σκοπό αυτό είχαν  συσταθεί μάλιστα και ομάδες εργασίας-ξαφνικά επανήλθε η πρόταση για συγχώνευση και των τριών Οργανισμών.
Πιστεύω πως τέτοιου είδους πειραματισμοί σε μια εποχή που η ανεργία αυξάνει με αριθμητική πρόοδο μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει, τόσο για τους ανέργους όσο και για τους εργαζομένους. Έχουμε ξαναγράψει πως  μια τέτοια συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν υπέρ οργανισμό, δυσκίνητο  δυσλειτουργικό και  με σύγχυση αρμοδιοτήτων σε βάρος  της κοινωνίας και σε όφελος όσον αρέσκονται να πειραματίζονται στις πλάτες των ανέργων των ημιανέργων και των εναπομείναντων  εργαζομένων. Μια τέτοια πρόταση και προσπάθεια συγχώνευσης θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα μιας και η Μη συγχώνευση αποτελεί ομόφωνη απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

6 σχόλια:

  1. Η συγχώνευση και των τριών Οργανισμών ΟΑΕΔ-ΟΕΚ-ΟΕΕ , ειναι απλως το "κολπακι" , για να μπουμε κι εμεις στην εργασιακη εφεδρεια.Απολυση των Αοριστου χρονου πρωτα , των Μονιμων (με καταργηση θεσεων) αμεσως μετα.
    Αν τελικα περασει , αυτο θα ειναι και η ταφοπλακα μας.ΟΛΩΝ μας.
    Πιστευω οτι η "Μη συγχωνευση" ειναι ο μονος εφικτος στοχος στον οποιο θα πρεπει να εστιασουμε.ΤΩΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα "θα δειξουν τα δοντια τους " και τι μπορουν να καταφερουν οι συνδικαλιστες μας.Τωρα θα φανει αν και κατα ποσο ειναι ικανοι και αξιοι.Αν καταφερουν να μην "συγχωνευτουμε" με κανεναν.
    "Πεδιον δοξης λαμπρον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΥΣΑΤΕ...ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ....ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΟΡΕΜΕΝΑ...ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας ενημέρωσαν - σήμερα - οι συνδικαλιστές της Περ/κής μας Δ/νσης ότι δεν έχει τεθεί πάλι τέτοιο θέμα και ότι σε ερώτηση που έγινε στο Διοικητή κο Κικίλια, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός...

    Από πού πληροφορηθήκατε εσείς ότι ανακινήθηκε ξανά η συγχώνευση του ΟΑΕΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΥΧΓΩΝΕΥΣΗ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΩΛΩΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ; ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΕΡΕΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ «ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ» ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή