oaednews

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α

Οι υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. απεργούμε, Τρίτη, 18 Οκτωβρίου και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19.


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η Κυβέρνηση υποταγμένη στις ορέξεις της Τρόικας φαίνεται να μην έχει σταματημό στην επιβολή μέτρων κατά των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια με την πρόφαση της απειλούμενης χρεοκοπίας της Χώρας και λόγω της ανικανότητάς της να στραφεί κατά των υπευθύνων που την οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση, έχει ξεπεράσει κάθε όριο στις ληστρικές επιθέσεις κατά των υπαλλήλων.

Με καλοστημένο σχέδιο, αφού αρχικά μας υποβάθμισε στην κοινή γνώμη, με τις γνωστές …ρήσεις των στελεχών της, «Μαζί τα φάγαμε», «…ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες» κλπ, στην συνέχεια άρχισε τις περικοπές και τα χαράτσια με αποκορύφωμα σήμερα, με το υπαγορευμένο από την Τρόικα κατάπτυστο Ν/Σ, να αναγκάζει χιλιάδες παραγωγικότατους υπαλλήλους σε άρον-άρον συνταξιοδότηση με το φόβο τη Εφεδρείας.

Στον Οργανισμό μας η κατάσταση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με την ανεργία ολοένα να αυξάνει και εξαιτίας αυτού τα αντικείμενά μας συνεχώς να πολλαπλασιάζονται, ενώ παράλληλα το προσωπικό να μειώνεται λόγω συνταξιοδότησης ή μετά την ψήφιση του νόμου, λόγω εφεδρείας, οι υπάλληλοι που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη στην πρώτη γραμμή, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη, έχουν φτάσει στα όριά τους. Σε συνδυασμό δε με τις μέχρι σήμερα περικοπές στις αποδοχές τους καθώς και αυτές που αναμένονται (μετά την ψήφιση του Ν/Σ) συν τα χαράτσια, τους φόρους, τις αυξήσεις των προϊόντων κλπ, έχουν φτάσει σε απελπιστική κατάσταση με συνέπεια ο ΟΑΕΔ να κινδυνεύει κυριολεκτικά με διάλυση.

Συνάδελφοι,

Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), τους ανέργους και συνταξιούχους, αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.

Για τον Ο.Α.Ε.Δ. απαιτούμε:

· Άμεση ενίσχυση με προσωπικό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση το πολίτη.

· Καμία συγχώνευση του Οργανισμού μας με άλλους.

· Καμία απόλυση ή εφεδρεία εργαζομένου.

· Καμία περικοπή στις αποδοχές μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη, 18 Οκτώβρη, στη συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 09.00 π.μ.

Τέλος όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στο Πεδίο του Άρεως που θα οριστεί για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΡ.  ΚΑΡΔΑΡΗΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



1 σχόλιο:

  1. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ , ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ Ν΄ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
    ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΗΧΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή