oaednews

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δ. Ρέππας: "Ακόμη λιγότερες προσλήψεις το 2012"


Προσλήψεις με το σταγονόμετρο στο δημόσιο προανήγγειλε για το 2012 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται στο κράτος με τη μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων, θα καταργηθούν και «οι οργανικές θέσεις που δεν κατέχονται σήμερα».

Ο κ. Ρέππας τόνισε επίσης, για το μείζον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας πως «προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 60% του βασικού μισθού, με σημείο αναφοράς το νέο μισθολόγιο. Άρα το ποσό είναι υψηλότερο. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη, ενώ η παραμονή τους σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσμετράται στον υπολογισμό της σύνταξης, άρα δεν την επηρεάζει αρνητικά. Όπως επίσης, δεν επηρεάζει τη λήψη του εφάπαξ για όσους το δικαιούνται».
Πρόσθεσε δε ότι «κατά τα άλλα, η πολιτική για την εργασιακή εφεδρεία, είναι μια πολιτική η οποία οδηγεί σε εξορθολογισμό του Δημοσίου με κανόνες ασφάλειας για τη μεγάλη ομάδα των πολιτών που θα ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία».
Επιπλέον, ο κ. Ρέππας αποκάλυψε ότι «η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων με κάθε σχέση εργασίας στο κράτος, στενό και ευρύτερο, τα δύο τελευταία χρόνια είναι μεγάλη και φθάνει περίπου τις 200.000».
Σημείωσε δε ότι «ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012. Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων. Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος, μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων».
Τέλος, ανέφερε ότι «με την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο 2011, έχουμε πετύχει εξοικονόμηση ύψους 600 εκ. ευρώ για το τακτικό προσωπικό και 300 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου