oaednews

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΝΗΣΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

www.protovoulia-oaed.gr/
Είμαστε μια κίνηση συναδέλφων που ξεκίνησε από την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και να διερευνήσουμε τη δυνατότητα δραστηριοποίησης μας στο πρωτοβάθμιο σωματείο μας. Συμμετέχουμε σε αυτή συνάδελφοι αποδεσμευμένοι από τις δύο κομματικές παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ νιώθοντας ότι δεν προωθούνται από αυτές οι επαγγελματικές μας διεκδικήσεις και δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματα μας.


Συγκεκριμένα, παρατηρείται παντελής έλλειψη ενημέρωσης, σε σημείο που αρκετοί συνάδελφοι να μην γνωρίζουν το ρόλο και τη χρησιμότητα των συλλογικών μας οργάνων. Καλούμαστε σε εκλογικές διαδικασίες και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας μιλήσει για το σκοπό των οργάνων που ψηφίζουμε. Επίσης , ενώ κατά καιρούς μας πραγματοποιούνται επικοινωνίες με τη Διοίκηση και το Υπουργείο, ποτέ δεν ενημερωνόμαστε για τα αποτελέσματα των επαφών τους. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας να μην είμαστε παθητικοί αποδέκτες των όσων πραγματοποιούνται , αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε και να απαιτήσουμε την ενημέρωση.



Παράλληλα βιώνουμε ως κλάδος των δημοσίων υπαλλήλων μία κατάφορη αδικία όχι μόνο σε οικονομικό (περικοπή μισθών) αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Μας κατηγορούν ότι έχουμε συμβάλλει στην διασπάθιση του ελληνικού χρήματος , ότι κατέχουμε θέσεις εργασίας χωρίς να είμαστε παραγωγικοί, ότι κάνουμε αλόγιστες σπατάλες στην καθημερινή εργασία μας. Η ΑΔΕΔΥ, μέλος της οποίας είναι και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αποδέχεται σιωπηρά τις πιο πάνω κατηγορίες, προσπαθώντας να κρατήσει κοιμισμένα τα μέλη της. Το μόνο που κάνει είναι να μας καλεί σε 24ωρες απεργίες χωρίς κανένα σκοπό και σε άκαιρες χρονικές περιόδους , όταν η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή των συμφωνιών (νομοσχέδια τα ονομάζουν). Πραγματοποιήσαμε από τον Απρίλιο έως σήμερα 10 απεργίες χωρίς να ασκήσουμε καμία πίεση προς τη κυβερνητική πολιτική.



Αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η αντίδραση μας να είναι μαζική, οργανωμένη και σε σωστό χρόνο. Τα πρωτοβάθμια σωματεία οφείλουν να εργάζονται προς το σκοπό αυτό και όχι ικανοποιώντας κυβερνητικές πολιτικές και κομματικά συμφέροντα.



Η περίοδος που διανύουμε αποτελεί ένα ορόσημο που σηματοδοτεί τις μεγάλες αλλαγές που θα υποστεί το κράτος κοινωνικού δικαίου. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, οι μικροεπιχειρήσεις κλείνουν κάτω από το βάρος της φορολογίας και της έλλειψης ρευστότητας , οι απολύσεις εργαζομένων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, το προσωπικό του δημόσιου τομέα μειώνεται . Οι υπηρεσίες μας θα γεμίσουν ανέργους και εμείς θα λειτουργήσουμε ως κυματοθραύστης της οργής τους. Ήδη εισπράττουμε την αγανάκτηση τους για την έλλειψη παροχών και προγραμμάτων . Σίγουρα δεν είναι παροχή το επίδομα αλληλεγγύης των 100 ή 200Ε που τάζει η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα ή τα προγράμματα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών που ελάχιστες θέσεις εργασίας έφεραν στα γραφεία μας. Επιπλέον η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ διασπείρει φήμες για μείωση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας . Ο συνδυασμός των παραπάνω με την παρουσίαση των υπαλλήλων ως «καλοπληρωμένων τεμπέληδων», θα μας φέρει αντιμέτωπους με τους εξυπηρετούμενους μας, ενώ οι υπεύθυνοι θα σφυρίζουν αμέριμνοι.



Η κίνηση μας οργανώνεται από τη βάση των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και σκοπός μας είναι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να ακουστούν οι φωνές όλων.



Στοχεύουμε : Στην ενημέρωση των συναδέλφων την επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων.



Στην παρέμβαση εντός του Οργανισμού ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, κτιριακές υποδομές, ισοκατανομή του προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών, κατάρτιση των υπαλλήλων και στήριξη της εργασίας μας από τη Διοίκηση και στην παρέμβαση στη κοινωνία για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Οργανισμού μας και τη μη απαξίωση των υπαλλήλων και του έργου μας.



Στη διεκδίκηση μισθών που θα μας επιτρέπουν να ζούμε μία αξιοπρεπή ζωή και ένα ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα σύρει τους συναδέλφους στην ένδεια.



Στη συμπόρευση με τους εξυπηρετούμενους μας στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και ενάντια στην αδικία που οργανώνεται στη μεσαία και εργατική τάξη.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους που διαθέτουν πολιτική κρίση, αισθάνονται ότι επωμίζονται τις ευθύνες των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών και βιώνουν τη καταπάτηση των κεκτημένων μέσα από αγώνες δικαιωμάτων τους , να στηρίξουν τη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και να συμμετέχουν ενεργά στη κίνηση αυτή.www.protovoulia-oaed.gr/

ΣΧΟΛΙΟ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ! ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ  Η ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΆΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥΣ










1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στους συνάδελφους.
    Ελπίζω να μην είναι αργά γιατί είμαστε στο και πέντε πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή