oaednews

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια του προηγούμενου Ενημερωτικού Δελτίου μας, της 14ης Σεπτεμβρίου, που εκδώσαμε εκτάκτως, μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε από δελτίο ειδήσεων καναλιού, σχετικά με φήμες για συγχώνευση του Οργανισμού μας με άλλους (Οργανισμούς) και δεδομένου ότι πράγματι δεν αναφερθήκαμε στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, σας γνωρίζουμε τα εξής:


Στη συνάντηση που είχαμε, την Παρασκευή, 16/9/11, με τον Διοικητή, κ. Ηλία Κικίλια, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσες λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπισαν όλες οι Υπηρεσίες μας κατά την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), θέσαμε και το ζήτημα των ανυπόστατων φημών, που δυστυχώς διασπείρονται από …κατ’ επάγγελμα κινδυνολόγους, εάν και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ υπάγονται στον απαράδεκτο θεσμό της Εργασιακής Εφεδρείας.

Κατηγορηματικά μας απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεδομένου ότι αυτή την εποχή όχι μόνο δεν περισσεύουν υπάλληλοι αλλά «..καταβάλλει ύστατη προσπάθεια, μαζί με την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για την ενίσχυση του Οργανισμού μας με προσωπικό..».

Άλλως τε, σύμφωνα με την παρ. 7 του αρ. 37, του Ν. 3986/11 η Εργασιακή Εφεδρεία εφαρμόζεται μόνο στα ΝΠΙΔ και όχι στα ΝΠΔΔ που είναι ο ΟΑΕΔ, όπως ορίζει η ως άνω διάταξη, απόσπασμα της οποίας σας παραθέτουμε: (..Στο εξής τυχόν πλεονάζον προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/05 εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης που καταρτίζονται, χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο από το ΑΣΕΠ, με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια….) κλπ.

Συνάδελφοι,

Παρακαλούμε, για οποιαδήποτε υπεύθυνη πληροφόρηση που αφορά θέματα του Οργανισμού μας, επικοινωνείτε μαζί μας είτε σ’ αυτό το MAIL, είτε τηλεφωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου