oaednews

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του ΙΚΑ

Με συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. το πρωί αρχίζουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΣΕ-ΙΚΑ Αττικής και Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων ΙΚΑ, «οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα νέα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά κυβερνητικά μέτρα, τις προωθούμενες απολύσεις στο Δημόσιο, τα έκτακτα χαράτσια και τις νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων».



Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας



6 σχόλια:

  1. Ομορφη ιδεα οι "κινητοποιησεις" αλλα θελει καποιος να μου πει ποια "κινητοποιηση" τα τελευταια χρονια ειχε αποτελεσμα ? Πραγματικα πιστευουμε οτι θα βγουμε μερικες φορες στο δρομο κρατωντας πανο και φωναζοντας συνθηματα , θα πουμε στους συναδελφους να κανουν και μερικες μερες απεργια (αν αντεχουν να κανουν), αντε και μια καταληψουλα και θα λυθει το προβλημα μας ?
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για αποτελεσματικη αντιμετωπιση των προβληματων χρειαζονται.Εγινε η προταση να αναλαβουν ΟΛΟΙ οι συναδελφοι (με μειωση αποδοχων)το μισθολογικο κοστος των οποιων απολυσεων συναδελφων μας ζητησουν να γινουν. Συναδελφοι ηδη απαντησαν (προς τιμη τους ) θετικα.ΚΑΝΕΝΑΣ συνδικαλιστης δεν διαβασε την προταση ? Βεβαιως ΚΑΝΕΙΣ δεν θελει μειωση αποδοχων.Αλλα μην ξεχναμε οτι θα "βγουμε μπροστα" επικοινωνιακα, θα ΣΩΣΟΥΜΕ οικογενειες,
    ουσιαστικα ΔΕΝ θα χασουμε χρηματα αφου θα μας μειωσουν ετσι κι αλλιως τον μισθο μας και ειναι καλυτερα να πανε τα χρηματα μας σε συναδελφους παρα (γενικα κι αοριστα) στην "μειωση του χρεους της χωρας".ΜΟΝΟ κερδη θα εχουμε.Και αυτα που περιεγραψα και αλλα.Αλλα το σημαντικοτερο , θα αισθανθουμε επιτελους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλή ερώτηση στον απο πάνω:
    Μα αυτό ακριβώς σου λένε,''αφού δεν βγαίνουμε θα σου κόψω το μισθό να σωθούμε σαν χώρα και να σώσουμε και τις θέσεις εργασίας αν μπορούμε οπότε δεν υπάρχει λόγος αντίδρασης''.
    Απλώς να μοιραστούμε τα ψίχουλα που θα μας δίνουν και αυτοί θα παραμείνουν στο απυρόβλητο?
    Δίκτυα αλληλεγγής θα δημιουργούνται όσο οι συνθήκες θα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερα αλλά δεν πρέπει να απαξιώνουμε και τα 'κλασσικά' όπλα της απεργίας και της κατάληψης αρκεί να μην γίνονται για την εθιμοτυπία και να χαρακτηρίζονται από μια δυναμική (αυτό άλλωστε είναι στο χέρι μας).
    ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ θα αισθανθούμε αν τους διώξουμε με τις κλωτσιές και θα αποφασίζουμε επιτέλους ΕΜΕΙΣ για τις ζωές μας...και αυτό αποτελεί ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρόταση για μείωση μισθών και καμιά απόλυση θα ήταν ιδανική σε ένα έντιμο πολιτικό σύστημα, σε ένα σύστημα δηλαδή που θα είχε συνέπεια λόγων και πράξεων. Τέτοια πολιτική πραγματικότητα δεν ζούμε ασφαλώς. Έτσι από το λέφτά υπάρχουν φτάσαμε στα 1α μέτρα για να μην μπούμε στο ΔΝΤ, μετά στα 2α μέτρα για να Μπούμε στο ΔΝΤ, μετά στα 3α μέτρα για να πάρουμε την πρώτη δόση και μετά .... τη δόση μου παρακαλώ ..δεν περιγράφω άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξερετε αγαπητοι συναδελφοι τι ειναι ολα αυτα ?
    Φθηνες , τιποτενιες δικαιολογιες για να μην στερειθουμε 50-100 ευρω.Τιποτε αλλο.Δεν ειμαστε διατεθειμενοι να δωσουμε τιποτε απολυτως για τον συναδελφο και απλα ελπιζουμε οτι θα απολυθει ο "αλλος" κι οχι εμεις.Και οταν θα κανει απολυσεις με καταργηση θεσεων και ερθει η σειρα μας δεν θα μπορουμε να πουμε τιποτε.Δεν θα μπορουμε να πουμε τιποτε στον εαυτο μας υον ιδιο κοιτωντας τον στον καθρεφτη.Γιατι ο,τι παθουμε θα μας αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩς ΚΆΝΕΤΕ ΕΤΣΙ?? Ας ΑΠΟΛΥΘΕΊ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Φθηνές, τιποτένιες δικαιολογίες για να μην στερηθούμε 50-100 ευρώ" αποτελούν οι απόψεις ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρνουν αποτελέσματα. Που χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για τη μη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τη μη απώλεια των 50-100 ευρώ της απεργίας...

    Αν τα αποτελέσματα δεν τα φέρνουν οι κινητοποιήσεις τότε ποιος τα φέρνει? Ο Άι-Βασίλης? Ξέρετε πολλά αποτελέσματα να έχουν έρθει από μόνα τους?

    Μερικοί βέβαια δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη συσχέτιση μεταξύ αγώνων και αποτελεσμάτων διότι έχουν επιτύχει να απολαμβάνουν όλα τα αποτελέσματα των αγώνων (των άλλων ή των παλαιοτέρων) χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν συμμετάσχει σε αυτούς...

    Η πλήρης αποδοχή των μισθολογικών μειώσεων, της αύξησης του ωραρίου και της χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας χωρίς καμία, έστω και απόπειρα, αντίδρασης και η εξάντληση της κουβέντας στο πώς θα μοιραστεί το "αναπόφευκτο" κόστος μου θυμίζει το γνωστό "επαναστάτησαν τα πρόβατα και εζήτησαν καλύτερες συνθήκες σφαγής".

    Φυσικά, η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων δεν γίνεται μόνο με απεργίες, διαδηλώσεις και "φασαρίες"... Γίνεται κυρίως με δουλειά, επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και αξιοκρατία. Και σε πολλά από αυτά οι επιδόσεις μας τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες (ρουσφετολογικές προσλήψεις, αποσπάσεις άνευ ουσιαστικής υπηρεσιακής ανάγκης μόνο για τη λήψη των εκτός έδρας, μη τήρηση του ωραρίου, αυθαίρετες άδειες, αμειβόμενες επιτροπές άνευ αντικειμένου, ιδιοποίηση υλικών της υπηρεσίας, μιζαδόρικες προμήθειες, χαμηλή παραγωγικότητα και επίπεδο εξυπηρέτησης κτλ). Κάποια από αυτά τα προβλήματα είχαν επισημανθεί και παλιότερα (http://oaednews.blogspot.com/2010/08/blog-post_12.html). Πολλά πάλι όχι. Και σχεδόν κανένα επώνυμα και αρμοδίως...

    Υπερήφανος δεν είναι αυτός που επειδή έκανε μούγκα τότε (αν δεν συμμετείχε και ο ίδιος) κάνει μούγκα και τώρα απέναντι στη συνολική απαξίωση των εργαζομένων, και δη των ΔΥ, με ατάκες του στυλ "μαζί τα φάγαμε" και "το 1 εκ. ταλαιπωρεί τα άλλα 10".

    Υπερήφανος είναι αυτός που τα έλεγε τότε (σχεδόν κανείς δηλαδή) και τα λέει και σήμερα (σχεδόν κανείς και πάλι).

    Και αν δεχτούμε ότι η ανοχή επί 2 χρόνια των συνεχών περικοπών και της απαξίωσης συνιστά κάποιου είδους σιωπηλής αυτοκριτικής ήρθε πια, ενόψει και των επικείμενων απολύσεων, η ώρα του ηχηρού αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή