oaednews

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΙΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Η δημοσίευση του παρόντος δελτίου τύπου προέκυψε απο την ανάγκη μας να αντιδράσουμε απέναντι στην αδιαφορία και την αδιαλλαξία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο πρόβλημα που η ίδια μας δημιούργησε.


Το αίσθημα της αδικίας που καθημερινά μας βασανίζει μας ωθεί να εκφράσουμε εύλογα ερωτήματα που θα προέκυπταν σε κάθε έλληνα πολίτη που διεκδικεί δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ίση μεταχείριση απο το κράτος.

Συμμετείχαμε μαζί με χιλιάδες υποψηφίους σην προκήρυξη 8Κ/2008 για να διαγωνισθούμε μεταξύ άλλων για 889 θέσεις (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) στο ΙΚΑ.Απο την κατάθεση της αίτησης μας πέρασαν 2 χρόνια.Οι αιτήσεις μας αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα προσόντα που ζητούσε το ΑΣΕΠ και απαιτούσε ο ίδιος ο φορέας.Οι θέσεις αφορούσαν διάφορες κατηγορίες (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, χωρίς εμπειρία, με εξειδικευμένη εμπειρία, με γενική διοικητική εμπειρία,εντοπιότητα παραμεθωριων κ.λ.π.) και η αξιολόγηση ήταν αντίστοιχη.Κριθήκαμε διοριστέοι απο το ΑΣΕΠ, καταχωρήθηκε το όνομά μας σε ΦΕΚ διορισμού και πραγματοποιήθηκε ο διορισμός μόνο της κατηγορίας ΤΕ.Οι κατηγορίες ΠΕ και ΔΕ προσδοκούσαμε το διορισμό μας στο χρόνο που θα καθόριζε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Ν.3833/2010 που ψήφισε η κυβέρνηση με την γνωστή σε όλους 1:5 που τελικά έγινε 1:10.

Αιφνιδίως την 17/12/2010 ψηφίζεται αδικαιολόγητη νομοθετική ρύθμιση στον Ν.3899 αρθρ.12 που εξαιρεί απο τον Ν.3833/2010 που ισχύει για όλους τους 'Ελληνες, τους επιτυχόντες της μεταγενέστερης προκήρυξης 9κ/2008 που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα και τους διορίζει στο ΙΚΑ ΑΜΕΣΑ.

Την ίδια χρονική στιγμή που χρόνια εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης δηλαδή με την επονομαζόμενη απο την κυβέρνηση "εφεδρεία" λόγω οικονομικής κρίσης, την ίδια χρονική στιγμή με πρωτοφανή μεθόδευση διορίζονται άτομα στο ΙΚΑ απο την άνω προκήρυξη.

Την ίδια ημερομηνία (12-9-2011) που ανακοινώθηκαν με εγκύκλιο οι περικοπές στο δημόσιο δηλ.ο θεσμός της εφεδρείας δημοσιεύθηκε στο εθνικό τυπογραφείο τον υπ'αριθμ.621/12-9-2011 ΦΕΚ διορισμού για πρόσληψη στο ΙΚΑ διοριστέων απο την προκήρυξη της Αγροτικής Τράπεζας.'Ηδη έχουν διορισθεί 200 άτομα (καθημερινά δημοσιεύονται ΦΕΚ διορισμών όπως το άνω που προαναφέρθηκε) στο ΙΚΑ απο την άνω προκήρυξη.Δημιουργούνται ακόμα και νέες θέσεις ΤΕ προκειμένου να τακτοποιηθούν όλοι οι διοριστέοι της Αγροτικής Τράπεζας αφού στις κενές θέσεις ΤΕ που είχε το ΙΚΑ είχαν τοποθετηθεί ήδη οι διοριστέοι απο την προκήρυξη 8Κ/2008.

Εν τω μεταξύ για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των διοριστέων της 9Κ/2008 χρησιμοποιήθηκαν οι πιστώσεις των διοριστέων της 8Κ/2008 (δηλ. της προκήρυξης του ΙΚΑ εφόσον μέχρι το Δεκέμβριο που έγινε η ρύθμιση δεν είχε προβλεφθεί κανένα ποσό, γι΄αυτό και εκταμιεύθηκε από το ειδικό αποθεματικό του ΙΚΑ στις 2/3/2011).

Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μείνουμε διορισμένοι αδιοριστοι και άνεργοι επ'αόριστο.Η απάντηση που λάβαμε απο το ΑΣΕΠ ότι το θέμα μας είναι ζήτημα που ανήκει στην πολιτική της κυβέρνησης, μας προβληματίζει.

Όταν διαπιστώνουμε δέ ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις προσλήψεων (π.χ.ΜΚΟ) αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να διατηρήσει το θεσμικό ρόλο που είχε το ΑΣΕΠ όταν θεσπίστηκε απο τον Υπουργό του ΠΑΣΟΚΑναστ.Πεπονή ή αν επιδιώκει να αλλοιώσει την ουσιαστική και μεχρι πρότινος αξιόπιστη λειτουργία του όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα.

Μετά τα ανωτέρω λοιπόν όταν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επικαλούνται συνεχώς την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και την διαφάνεια το λιγότερο που μας προκαλούν είναι αγανάκτηση.Βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό μία μεγάλη αδικία και μία μεγάλη αγωνία αν θα καταφέρουμε να δικαιωθούμε.

Αναζητούμε απαντήσεις και λύσεις απο την Κυβέρνηση γι'αυτό και θεωρούμε χρέος του Ανώτατου Συνδικαλιστικού μας Οργάνου, της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΠΟΣΕ ΙΚΑ να μας συμπαραταχθούν ηθικά αλλά και ουσιαστικά με ένα Ψήφισμα Συμπαράστασης του Δ.Σ και παράσταση διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Πρωθυπουργό ΖΗΤΑΜΕ την στήριξή σας έτσι ώστε να μην επιτρέπετε παρέμβαση της πολιτικής εξουσίας στην επιλογή του μόνιμου προσωπικού του Δηaμοσίου Τομέα.Οι προσχηματικές και αδικαιολόγητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και την αξιοπιστία του Α.Σ.Ε.Π κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων Πολιτών απέναντι στο Κράτος και τους Θεσμούς.

Ευχή όλων είναι να ζούμε σε ένα κράτος δικαίου που θα μεριμνά για την εξασφάλιση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και προπαντως για το πρωταρχικό και κεκτημένο δικαίωμα όλων μας την εργασία που μας εξασφαλίζει μία αξιοπρεπή επιβίωση.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην συμπαράσταση όλων όσων διαβάσουν αυτό το δελτίο τύπου.



Μετά τιμής



Η συντονιστική των εναγόντων



της προκήρυξης 8Κ/2008

3 σχόλια:

  1. Κ ΜΑΚΡΑΚΗ,


    Μέσα στον κυκεώνα της εργασιακής εφεδρίας , εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων μιας και έχουμε προσφύγει δικαστικά η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της διορίζοντας απροκάλυπτα τους επιτυχόντες της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο ΙΚΑ με αριθμό τελευταίου ΦΕΚ διορισμού 621/12-9-2011 ΤΕΥΧΟΣ Γ..
    Επίσης φρόντησε το ΔΣ του ΙΚΑ να δημιουργήσει επιπλέον οργανικές θέσεις ΤΕ για να τακτοποιήσει τους ΤΕ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ μιας και εκείνες που είχαν οριστεί απο την προκηρυξή μας είχαν ήδη καλυφθεί από τους δικούς μας επιτυχόντες οι οποίοι έχουν αναλάβει υπηρεσία από το 2009....
    Άλλο ένα σημείο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι όσους επιτυχόντες της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ έχουν τοποθετήσει τους πληρώνουν από το ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ του ΙΚΑ στο οποίο είχε εγκριθεί από το ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ πίστωση η οποία αφορούσε τους επιτυχόντες της δικής μας προκήρυξης...με λίγα λόγια υφάρπαξαν τα χρήματα που είχαν εγκρίνει για εμάς..
    Για όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η ίση μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών.
    Αυτή είναι η διαφάνεια της κυβέρνησης.
    Αυτά είναι τα χάλια μας.
    Αυτή είναι η κατάντια μας.
    Ακόμα και σήμερα με τις εφεδρείες να βγάζουν τους μεν από τη πόρτα και να βάζουν τους δε από τα κλειστά(κατά τα άλλα παράθυρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο κόσμος καίγεται αλλά ορισμένοι με μπαρμπάδες στη Κορώνη, μπορούν και καταφέρνουν να διορίζονται όπου θέλουν και να γλιτώνουν και τις εφεδρείες και τις απολύσεις. Ελεος πια δεν είναι κράτος αυτό δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα, ισότητα και ίση μεταχείριση. Έχουν ισοπεδώσει τα πάντα. Είμαστε έρμαια στα χέρια αδίστακτων που υπονομεύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται για όσα δεινά έχουν προκαλέσει στη χώρα μας. Τόσο ψέμα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή