oaednews

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Περικοπές μόνο "στα ρετιρέ"



reppas
Δέσμευση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειονότητά τους, δεν θα υποστούν νέες περικοπές, εκτός από τα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου και τις εξόφθαλμες περιπτώσεις μισθολογικών ανισοτήτων, διατύπωσε προς την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας
.
Ο κ. Ρέππας για το θέμα του νέου μισθολογίου, στο δημόσιο τομέα, τόνισε ότι είναι αρμοδιότητα του κ. Βενιζέλου, με την ιδιότητά του ως υπουργού Οικονομικών και θεώρησε χρήσιμο να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ.
Το σχετικό νομοσχέδιο δεν αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση και δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν το Σεπτέμβριο.

Η ΑΔΕΔΥ παρουσίασε στον κ. Ρέππα τις θέσεις της για όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και το νέο μισθολόγιο και αναφερόμενη στο θέμα των απολύσεων, τόνισε μέσω του προέδρου της Σπύρου Παπασπύρου, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία απόλυση από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρότεινε επίσης την μετεκπαίδευση για για όσους εργάζονται στις ΔΕΚΟ και έχουν τεχνικές γνώσεις, και που ενδεχομένως να μην προβλέπονται οι ειδικότητές τους, στο οργανόγραμμα του δημόσιου τομέα.

Πηγές: NET FM, ΑΠΕ
Επιμέλεια: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου