oaednews

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επανασύνδεση του τουρισμού με την ελληνική κοινωνία ζητά ο Παύλος Γερουλάνος Παράταση για την επιδοτούμενη εργασία στις τουριστικές επιχειρήσεις εισηγείται ο διοικητής του ΟΑΕΔ


Την σύνδεση της τουριστικής δραστηριότητας με την ελληνική οικογένειας, που βιώνει την ανεργία επεχείρησε να υπενθυμίσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Ενώ χαρακτήρισε την φετινή χρονιά ως μεγάλο στοίχημα
, καθώς αναμένουμε πολύ περισσότερους επισκέπτες, που θα αφήσουν χρήματα και ο πλούτος αυτός θα μετατραπεί σε θέσεις εργασίας, και θα διοχετευθεί σε κάθε Ελληνική οικογένεια. Ήδη, οι αφίξεις των αλλοδαπών υπηκόων στα ελληνικά αεροδρόμια για το πρώτο εξάμηνο του 2011 (Ιανουάριο έως Ιούνιο) εμφανίστηκαν αυξημένες στο σύνολό τους κατά 9,52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και αριθμούν τους 4.214.220 αφιχθέντες.
«Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες του κλάδου να μετατρέψουν αυτή την χρονιά σε χρονιά επανασύνδεσης του τουρισμού με την Ελληνική κοινωνία χτυπώντας την μαύρη εργασία και προσλαμβάνοντας περισσότερους Έλληνες» τόνισε.
 Ουσιαστικά προανήγγειλε την επέκταση του προγράμματος για την διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκειμένου να διατηρήσουν το σύνολο του προσωπικού τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Βέβαια, αυτό αποτελεί και αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, η οποία ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν οι επιχειρήσεις από τα επεισόδια της 15ης, της 28ης  και 29ης Ιουνίου, παράταση του προγράμματος για 12 ακόμη μήνες.
Ούτως ή άλλως, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την υλοποίηση νέου προγράμματος φέτος, το οποίο μετά τη σχετική έγκριση αναμένεται να προκηρυχθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το πρόγραμμα θα αφορά στη διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκειμένου να διατηρήσουν το σύνολο του προσωπικού τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου