oaednews

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η. Κικίλιας: Δεν θα καθυστερήσει τα επιδόματα ο ΟΑΕΔ


Ο ΟΑΕΔ δεν έχει καθυστερήσει ούτε μια ημέρα την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας. 

Σημείωσε πως αυτή την περίοδο παρατηρείται ύφεση της ανεργίας, λόγω των εποχικών επαγγελμάτων, ενώ προέβλεψε ότι η ανεργία θα αυξηθεί από το φθινόπωρο, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά φέτος η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως, τόνισε ότι ο ΟΑΕΔ προσπαθεί να στήσει αναχώματα και έχει καταφέρει να συγκρατήσει κατά τουλάχιστον 4% την ανεργία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο ο ΟΑΕΔ και γενικά η κυβέρνηση θα εντείνουν τις προσπάθειες συγκράτησης της ανεργίας.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ελπίδα τα πρόσφατα γεγονότα στην Αθήνα να μην επηρεάσουν τον τουρισμό, από τον οποίο, όπως είπε, εξαρτώνται πολλοί κλάδοι της οικονομίας.

Τέλος, ζήτησε από τον ιδιωτικό τομέα να «βάλει πλάτη», ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να προσλάβει και ανέργους.

1 σχόλιο: