oaednews

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ξεκινάει από σήμερα το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»

Ξεκίνησε σήμερα, 1η Ιουλίου, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» το οποίο περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων σε νέους που επιθυμούν να επιχειρήσουν.
 Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ για το 2011 και απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες από 18 έως 40 ετών, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί από την αρχή του έτους και μετά ή δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσης κατά το χρόνο κατάθεσης της επενδυτικής τους πρότασης. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ιδιοκτήτης της ατομικής επιχείρησης να είναι κάτω των 40ετών. Για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές θα πρέπει να συμμετέχει στο εταιρικό κεφάλαιο με μερίδιο άνω του 50% κάποιο άτομο μικρότερο των 40ετών. 
 
Ως ελάχιστο ύψος επένδυσης έχει οριστεί το ποσό των 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις ενώ για τις πολύ μικρές «πέφτει» στα 100.000 ευρώ. 
 
Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων την επιχορήγηση και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και ενισχύονται οι δαπάνες που αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης. Ακόμη, ενίσχυση παρέχεται και για δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής. 
 
Η ενίσχυση αφορά στην πρώτη 5ετία μετά την ίδρυση της επιχείρησης και μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία. 
 
Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης σε βάθος 5ετίας, δεν υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου που θα υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους και μπορεί να ανέλθει έως και το 1 εκατ. ευρώ στην περίπτωση χρήσης leasing. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. 
 
Η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων λήγει στις 31 Αυγούστου και η κατάθεση τους γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr) και εν συνεχεία σε έντυπη μορφή στα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
 
www.starupgreece.gov.gr (κατηγορία «Χρηματοδοτήσεις»),
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου