oaednews

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σε 24 ώρες 100 μαθητές πρότειναν λύσεις για τη μείωση της ανεργίας

Με την ανεργία να αποτελεί ένα από τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πραγματοποιήθηκε και φέτος το Social Innovation Camp 2011 που διοργάνωσε, στις Βρυξέλλες, ο ευρωπαϊκός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement - Young Enterprise Europe (JA-YE) με την υποστήριξη της Hewlett-Packard και της General Electric.

Εκατό μαθητές από 14 ευρωπαϊκές χώρες χωρίστηκαν σε ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν από διαφορετικές εθνικότητες και κλήθηκαν σε διάστημα 24 ωρών να προτείνουν λύσεις για τη μείωση της ανεργίας στους νέους κατά 50%. Από την Ελλάδα συμμετείχε το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA GREECE), με μαθητές από το 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης και το 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου.

Ανάμεσα στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), ήταν η διοργάνωση έκθεσης για νέους που θέλουν να δοκιμαστούν σε διαφορετικές εργασίες, η δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού εργασιακού περιεχομένου και η δημιουργία ενότητας στο Facebook αποκλειστικά για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
"Η" Online 8/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου