oaednews

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

El Erian: Εαν δεν υπήρχε η ημιαπασχόληση η αμερικανική ανεργία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη

Αν οι εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση εργαστούν με ολοκληρωμένο ωράριο τότε η ανεργία θα αυξηθεί κατακόρυφα, αναφέρει ο οικονομολόγος της Pimco, Mohamed El Erian, κατακρίνοντας για ακόμη μία φορά τόσο τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι αμερικανικές αρχές όσο και την πορεία της οικονομίας.
Το ποσοστό ανεργίας της τάξης του 8,8%, τρία χρόνια μετά την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι επίμονα μεγάλο. Η όποια πτώση έχει συντελεστεί αντί να αντανακλά τη δημιουργία θέσεων εργασίας αποτυπώνει την εγκατάλειψη της αγοράς εργασίας από απογοητευμένους Αμερικανούς με αποτέλεσμα η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού στην οικονομία να έχει μειωθεί σε πολυετές χαμηλό επίπεδο και να είναι μόλις 64,2%, με το 35,8% να ανήκει μεν στο εργατικό δυναμικό αλλά να έχει αποκλείσει τον εαυτό του από αυτό.
Η ανεργία στους νέους φτάνει στο 24%. Με ουσιαστικά μηδενικό εισόδημα και καθόλου αποταμιεύσεις οι άνεργοι δε μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν χρέη από πιστωτικές κάρτες και στεγαστικά δάνεια τα οποία θα γίνουν επισφαλή, καταλήγει ο επικεφαλής της Pimco. 
reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου