oaednews

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ρ. Σπυρόπουλος: έχω ενδείξεις ότι σταμάτησε η αύξηση της ανεργίας

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι σταμάτησε η ραγδαία αύξηση της ανεργίας παρουσιάσθηκε να είναι ο διοικητής του ΙΚΑ και πρωην Διοικητής ΟΑΕΔ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του «Σκάι».


Με αφορμή συγκεκριμένα την «μαύρη τρύπα 600 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος ισχυρίσθηκε ότι «αυτό το πρόβλημα δημιουργείται από την απώλεια εσόδων από την ανεργία» και πρόσθεσε:
«Έχω όμως δείγματα απ’ αυτό το μήνα ότι έχει μηδενιστεί η αύξησή της ανεργίας και παρουσιάζει και τάσεις ανάκαμψης κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις και είναι και μια σειρά παρεπόμενες επιχειρήσεις στον τουρισμό».

Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται για την αγορά εργασίας, είναι εάν πρόκειται για μια καθαρά «λογιστική» ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην έναρξη λειτουργίας μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, όπως κάθε χρόνο.











4 σχόλια:

  1. Και επαναλαμβάνομαι: πλάκα μας κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exei endeikseis o anthropos, mhn ksexname oti exei diatelesei kai dioikhths OAED kai Genikos Grammateas Apasxolhshs kai yfypoyrgos ergas;ias kai xronia boyleyths, kati tha kserei. tha kserei ti mas odhghse mexri edw kai sigoura exei gnwsh, exei symmetoxh sth katantia mas kai den mporei na mas kordeyei allo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάδε έφη Σπυρόπουλος;;;Ρε παιδιά, αλήθεια λέει ο άνθρωπος! Φυσικά και ωσονούπω θα μηδενιστεί η αύξηση της ανεργίας. Γιατί, για να υπάρχει αύξηση ανεργίας θα πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι που θα χάνουν τη δουλειά τους. Και αφού σε λίγο καιρό οι εργαζόμενοι θα είναι είδος προς εξαφάνιση δεν θα υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η ανεργία. Understοοd;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σπυρόπουλος όταν ήταν Διοικητής του ΟΑΕΔ μίλαγε για μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, οεο; Τι κακό και αυτό με τους κυεβερνητικούς! Όταν είναι σε κάποια θέση εστιάζουν σε αυτή και άντε γεια το σύνολο! Αυτό που λείπει είναι ένας κεντρικός συντονισμός που θα λέει ποιος προηγείται πότε, ποιος ενισχύεται και ποιος μπορεί να βοηθήσει τον άλλον. Αυτό θα ήταν πάταξη της γραφειοκρατίας και αξιοποίσηση του κοιμώμενου γίγαντα που λέγεται δημόσιο. Όλες οι δυνάμεις, ανεξαρτήτως σε ποιο φορέα ή υπουργείο ανήκουν να εστιάζουν κάθε φορά σε ένα εγχείρημα και όχι ο καθένας κι απάνω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή