oaednews

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ερώτηση στη Βουλή για το ενδεχόμενο να διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι απασχοληθούν στη Γενική Απογραφή

Ερώτηση στη Βουλή για το ενδεχόμενο να διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι απασχοληθούν ως τομεάρχες ή απογραφείς στη γενική απογραφή του πληθυσμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη Στην ερώτησή τους αναφέρου ότι έχει δημιουργηθεί σύγχυση και ανησυχία από δύο αντιφατικές ανακοινώσεις. Στη μία αναφέρεται ότι  η ΕΛΣΤΑΤ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ενημέρωση του ΟΑΕΔ και ότι η ενημέρωση του Οργανισμού για τα άτομα που θα απασχοληθούν στην Απογραφή θα γίνει μόνον από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με δική τους πρωτοβουλία.
Στη δεύτερη, όμως, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει την ΕΛΣΤΑΤ ότι τα δελτία των ανέργων που θα απασχοληθούν στο συγκεκριμένο έργο, θα διαγραφούν από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού.
Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι "είναι τουλάχιστον προκλητικό και παράλογο για 15 ημέρες εργασίας, με αμοιβή 1,3 ευρώ /απογραφόμενο άτομο και 1,7 ευρώ/απογραφόμενη κατοικία, και κατά προσέγγιση 150 κατοικίες ανά απογραφόμενο τμήμα, να ακυρωθεί μέχρι και ένα έτος μη επιδοτούμενης ανεργίας, στερώντας από τους ανέργους το δικαίωμα να έχουν επιπλέον μοριοδότηση σε μελλοντικές προκηρύξεις προσλήψεων".
Ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών αν προτίθενται να διασφαλίσουν ότι δε θα διαγραφούν από τα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ όσοι απασχοληθούν στην απογραφή.

1 σχόλιο: