oaednews

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Observer: Φόβοι για πολιτική ανυπακοή

«Με τις φήμες για αναδιάρθρωση να οργιάζουν, εντείνεται η πολιτική ανυπακο και οι βίαιες αντιδράσεις των πολιτών της χώρας, δημιουργώντας ανησυχίες για το εάν η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη», αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Observer



Οι αντιδράσεις ακόμη και των βουλευτών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα, αλλά και τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών (Κερατέα, επίθεση στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδο, «Δεν πληρώνω»), σχολιάζονται σε δημοσίευμα του βρετανικού Observer.

«Είναι καλύτερο να υπάρξει μια αναδιάρθρωση τώρα, αφού η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά» έχει δηλώσει η Βάσω Παπανδρέου, ενώ «άλλα μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πει ότι η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί "φαύλο κύκλο", ανίκανη να βγεί από την κρίση με τις πολιτικές που το μόνο που κάνουν είναι να βαθαίνουν την ύφεση».

Αυτά αναφέρει ο Observer σχολιάζοντας ότι αυξάνονται οι φωνές που προτρέπουν την ελληνική κυβέρνηση να αναδιαρθρώσει το χρέος της, αφού «εκφράζονται φόβοι ότι και το δάνειο των 110 δισ. ευρώ απέτυχε να σώσει τη χώρα από την οικονομική άβυσσο και αναγκάζει τους απλούς ανθρώπους σε μια εποχή λιτότητας».

Ο Observer αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται σε συμβιβασμό για την μείωση των διοδίων κατά 50%, αφού 8.000 Έλληνες ημερησίως αρνούνται να πληρώσουν διόδια. «Στην Κερατέα, οι ντόπιοι εξαγριωμένοι με την προοπτική του χώρου υγειονομικής ταφής την περασμένη εβδομάδα έσκαψαν το δρόμο. Την προηγούμενη εβδομάδα ένας άνθρωπος πυροβόλησε τον ελεγκτή εισιτηρίων σε λεωφορείο, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα, πήραν εκατοντάδες κατασχεμένες πινακίδες και έβαλαν φωτιά σε χιλιάδες πρόστιμα. Λίγες μέρες αργότερα τραμπούκοι επιτέθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο. Στην Πάτρα, ο James Watson, ο 83χρονος Νομπελίστας γενετιστής επίσης δέχθηκε επίθεση καθώς ετοιμαζόταν να μιλήσει στο πανεπιστήμιο της πόλης.
«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν συλληφθεί, αλλά εδώ η έλλειψη συλλήψεων συμβάλει στο να δημιουργηθεί μία εκτίμηση ότι όλα είναι ανεκτά» σχολιάζει στον Observer, ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Τάκης Μίχας.
Επίσης, ο Observer αναφέρει ότι «το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε δραματικά, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ακρωτηριασμένες, οι φόροι έχουν αυξηθεί και η ανεργία έχει φτάσει σε ένα ρεκόρ 15%.
Και εν μέσω εικασιών για την ικανότητα της χώρας να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους της , ένα κύμα πολιτικής ανυπακοής προκαλεί πολλούς να αναρωτιούνται αν η Ελλάδα καθίσταται ακυβέρνητη» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου