oaednews

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα ελέγχου της σκοπιμότητας των δαπανών του συνδικάτου - Συνέντευξη Τύπου μεθαύριο, Τρίτη


 Η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα ελέγχου για τη σκοπιμότητα των δαπανών της ΓΕΝΟΠ, που γίνονταν με επιχορηγήσεις της επιχείρησης.
Την άποψη αυτή διατυπώνει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική για τις επιχορηγήσεις, που έχει λάβει από τη ΔΕΗ.


    Σύμφωνα με την άποψη της ΓΕΝΟΠ, οι εκταμιεύσεις των χρημάτων από τη ΔΕΗ γίνονταν μόνο με την προσκόμιση τιμολογίων «και εκεί τελειώνει ο ρόλος της».

    «Για το αν σπαταλάμε τα χρήματα, ή κακώς τα ξοδέψαμε εκεί ή αλλού, τον ρόλο του ελεγκτή το να ελέγξει, δηλαδή, τη σκοπιμότητα της κάθε δαπάνης, την έχουν τα ελεγκτικά όργανα της ΓΕΝΟΠ (που είναι η διαπαραταξιακή εξελεγκτική επιτροπή, το ΔΣ και το σώμα των 300 Συνέδρων και κάθε φορά υπάρχει πλήρης και αναλυτική παρουσίαση της κάθε δαπάνης) και όχι η ΔΕΗ, γιατί τότε θα ήταν ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία του Συνδικάτου», υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ και προσθέτει: «Εκτός αν θέλετε να μας κάνετε στη μπάντα και να μας καθορίζετε εσείς εάν πρέπει να φάμε και τι, εάν πρέπει να πάμε στο εξωτερικό στην τάδε συνάντηση ή το τάδε συνέδριο, εάν πρέπει να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε αναπτύξει σχέσεις». Η ΓΕΝΟΠ δηλώνει, πάντως, ανοιχτή σε έλεγχο από οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα.

    Για τις επιχορηγήσεις αυτές είναι σε εξέλιξη, όπως είναι γνωστό, έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα της οποίας αναμένεται εντός των ημερών. Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει για μεθαύριο, Τρίτη, συνέντευξη Τύπου για τις επιπτώσεις στον καταναλωτή από την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

    Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ κάνει τον υπαινιγμό ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες, βίντεο, DVD και κασέτες συνδικαλιστών «να τρώνε και να πίνουν με τα "αφεντικά", που θέλουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ» και «καμία συνομιλία με τα "αφεντικά" για το πόσα θα πάρουμε για να τους αφήσουμε ήσυχους».

    Κάνει λόγο για «όχι τυχαία» και «οργανωμένη προσπάθεια σπίλωσης» του συνδικάτου και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι:

    -Τα χρήματα, που παίρνει, είναι νόμιμα, μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αποτελούν μέρος της αύξησης που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι.

    -Από τα 25 εκατ., που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ, το 65 - 70 % πήγε στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων ΔΕΗ. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε 5,75 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα.

    -«Είναι λαϊκισμός να επιχειρείται να χτυπηθεί ένα Συνδικάτο με τόσους σκληρούς αγώνες, με τόση σκληρή κόντρα με τους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο, γιατί τα στελέχη του έφαγαν ή έκαναν το τραπέζι σε μία ξένη αντιπροσωπεία, ή έκαναν ταξίδι στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς λόγους, ή το προεδρείο της Ομοσπονδίας στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων (που όλοι οι φορείς έχουν) έστειλε ένα ή τέσσερα καλάθια δώρο».

    Η ΓΕΝΟΠ απορρίπτει, τέλος, τις κατηγορίες ότι ελέγχει τις προσλήψεις, προαγωγές στην επιχείρηση και ότι εκβίαζε τους διευθύνοντες συμβούλους.

    Κ. Βουτσαδάκης

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου