oaednews

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η ανεργία ζεματίζει τη Θεσσαλονίκη




Εξαπλώνονται ραγδαία οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη της ανεργίας (26%) και της αποβιομηχάνισης και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στις 10 θέσεις εργασίας που χάνονται δημιουργούνται 5, εκ των οποίων οι 3 είναι εκ περιτροπής με μειωμένο ωράριο.

Η «μαύρη εργασία» ανέρχεται στο 27%, όταν στην υπόλοιπη χώρα είναι 25%, το 17% των εμπορικών καταστημάτων έχουν κλείσει και πολλές επιχειρήσεις έχουν προσφύγει στο άρθρο 99 για να αποφύγουν την πτώχευση.
Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος παρατήρησε πως η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων λόγω του Μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης.
Κατήγγειλε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) «μαραζώνει», δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε προγραμματισμένες παραγγελίες, οι 500 εργαζόμενοι είναι σε ανασφάλεια, όπως και οι απασχολούμενοι σε 100 δορυφορικές επιχειρήσεις, και κανείς στην κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε. Στην επιχείρηση «Πετζετάκις» οι εργαζόμενοι είναι 9 μήνες απλήρωτοι και το εργοστάσιο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τους ιδιοκτήτες.
Ο Π. Τσαραμπουλίδης έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γ.γ. της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Απόστολο Παζάνα και κάλεσαν τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση, την ίδια ώρα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα κάνουν την Κυριακή 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου