oaednews

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Συμπλήρωση ενσήμων από τον ΟΑΕΔ


Εως και 1.500 ένσημα θα συμπληρώνει ο ΟΑΕΔ για τη συνταξιοδότηση ανέργων που χρειάζονται τουλάχιστον 4.500 ένσημα για να εισπράξουν την κατώτατη σύνταξη ακόμη και στα 55 ή 60 έτη (με καθεστώς βαρέων). Την επέκταση του μέτρου (που ήδη ισχύει για ανέργους ηλικίας 60 ετών) προανήγγειλε χθες στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης.
Σε ανεργία 
Ετσι, όσοι και όσες παραμένουν επί τρίμηνο σε ανεργία, θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ακόμη και για το καθεστώς με βαρέα (δηλαδή οι άνδρες στα 60 και οι γυναίκες από τα 55 και πάνω). Το μέτρο θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ.
Στο μεταξύ, εμπλοκή υπάρχει στην ενεργοποίηση του νόμου Λοβέρδου που δίνει τη δυνατότητα αυτασφάλισης εργαζομένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, που απολύονται με την υποχρεωτική συμμετοχή του εργοδότη.
Με βάση το νόμο, ο εργοδότης που τους απέλυσε, συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης για χρονικό διάστημα μέχρι 3 χρόνια κατά ποσοστό 50% για τους ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και 80% για τους ασφαλισμένους ηλικίας 60 ετών συμπληρωμένων έως 64. To υπόλοιπο κόστος αυτασφάλισης το αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ, υλοποιώντας ειδικά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης για όσο χρόνο υφίσταται υποχρέωση καταβολής από τον εργοδότη και για ποσοστό 50% ή 20% αντίστοιχα, του κόστους αυτασφάλισης.
 "Η"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου