oaednews

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργείο απασχόλησης και Περιφέρεια Αττικής συντονίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας

H στήριξη της εργασίας, η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Αττικής, ήταν τα θέματα της σημερινής συνάντησης, στο Υπουργείο Εργασίας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό.

Οι στόχοι αυτοί θα επιδιωχθούν μέσα από την προώθηση στοχευμένων δράσεων, όπως τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για την Δυτική Αττική και τον Πειραιά και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ήδη υλοποιούνται, καθώς και αυτά που θα εξαγγελθούν το 2011. Ακόμη, με την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας, η οποία έχει σαν στόχο την κοινωνική ένταξη και την κοινωνική προστασία ευπαθών ομάδων και την ανάπτυξη επιπλέον δράσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής, μέσα από την προωθούμενη αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανασφάλιστη εργασία.

«Χρειάζονται στοχευμένες δράσεις και συνέργειες για να εξασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε ανάχωμα στην ανεργία» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Κατσέλη η οποία τόνισε ότι το Υπουργείο Εργασίας προσβλέπει στη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και για το σχεδιασμό, αλλά και για την υλοποίησή των προγραμμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας μέσα από στοχευμένες δράσεις και προγράμματα δίνει προτεραιότητα στον άνεργο, αλλά και στον εργαζόμενο».

Οι δράσεις αυτές θα αναλυθούν σε μικτές επιτροπές και θα αποτυπωθούν σε μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί από το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου