oaednews

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η Ανεργία στην Κύπρο


Οικονομική κρίση και ανεργία

Με τον Σωτήρη Δράκο


Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η ανεργία έχει χτυπήσει τα σπίτια του καθενός μας. Η οικονομική κρίση είναι ένα πράγμα, όμως η διαχείριση της κρίσης είναι άλλο. Και στη διαχείριση της κρίσης έχουμε μείνει ιδίαν τάξη, έχουμε αποτύχει. Οι κακές μικροπολιτικές συνήθειες της Κυβέρνησης οδηγούν την Κύπρο σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα και συντείνουν στην αύξηση της ανεργίας για τους νέους μας (13% +), αλλά και για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι απολύονται καθημερινά. Τα προγράμματα δήθεν για επιδότηση απασχόλησης, που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, έχουν βουλιάξει στη γραφειοκρατία. Συνεπεία του κακού χειρισμού του όλου θέματος, είναι πλέον υπολογίσιμες οι σοβαρές κοινωνικές διαταραχές που υποβόσκουν στην κυπριακή κοινωνία.
Χρειάζεται εδώ και τώρα σοβαρός προβληματισμός για την οικονομία της Κύπρου, χρειάζεται εδώ και τώρα σχεδιασμός στη βάση των εμπειρογνωμόνων και λιγότερο των πολιτικών, χρειάζεται εδώ και τώρα να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί με το λιγότερο κόστος. Δεν είναι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε επαγγέλματος ή υπαλλήλου που θα κάνει τη διαφορά, αλλά η εφευρετικότητα των ειδικών να προνοήσουν τέτοιες ρυθμίσεις και λύσεις, που να μην επηρεαστεί ο άνθρωπος, ο οποίος εν πάση περιπτώσει έχει προγραμματίσει το μέλλον του στη βάση των οικονομικών του δυνατοτήτων με βάση τις απολαβές του. Δεν είναι τέτοιες θυσίες που θέλει ο λαός, δηλαδή να την πληρώνει πάντοτε ο φτωχός, ο μικροεπιχειρηματίας, ο υπάλληλος.
Είναι εύκολο να μιλούμε για αποκοπή και μειώσεις μισθών, είναι εύκολο να μιλούμε για οτιδήποτε, όμως είναι δύσκολο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Η αλήθεια υπαγορεύει ότι εδώ και τώρα ο κάθε συνταξιούχος που λαμβάνει πέραν της μιας δημόσιας σύνταξης, να επιλέξει μία εκ των πολλών. Η αποκοπή θα πρέπει να ισχύσει αναδρομικά. Τέτοιου είδους ρυθμίσεις επιζητεί η πλατιά μάζα του λαού. Ο ΔΗΣΥ είναι εδώ, με ηχηρή παρουσία στον Κύπριο πολίτη και στην κυπριακή κοινωνία, προσπαθώντας να σφυγμομετρήσει την κατάσταση και να βρει λύσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν. Είναι έτοιμος να συνεισφέρει στα βάρη της ευθύνης, φτάνει να σωθεί η οικονομία μας. Γιατί χωρίς οικονομία γερή, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τον αντικατοχικό μας αγώνα αποτελεσματικά. Ως υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, αλλά και ως επικεφαλής ΔΗΣΥ Λευκωσίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δηλώνω παρών, έτοιμος να συνεισφέρω όχι μόνο σε ιδέες, προτάσεις και δουλειά, αλλά κυρίως σε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου