oaednews

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(για την αφύπνιση του συνδικαλιστικού κινήματος)

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει σε συμμετοχή την απεργία της 5ης Μαΐου.
Το «μνημόνιο Νο 2» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας.
· Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια & προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, δημόσιο και τοπική αυτοδιοίκηση.
· Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων και οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
· Το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και η νέα εισοδηματική πολιτική έρχεται να μειώσει εκ νέου τους μισθούς και σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων, τη συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών, την ιδιωτικοποίηση οργανισμών, τίθενται υπό αμφισβήτηση θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων και οξύνονται οι προστριβές με τους πολίτες.
Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια…
Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου με νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή μνημονιακών μέτρων για δεκαετίες και θυσιάζονται τα πάντα ( εργαζόμενοι, δημόσια και κοινωνικά αγαθά, δημόσια ακίνητη περιουσία, δημοκρατία,…) προς όφελος του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Απέναντι σ΄ αυτή την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή, ηττοπάθεια και μοιρολατρία

Παρά τους όποιους προβληματισμούς, επιφυλάξεις ή και ενστάσεις,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου