oaednews

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Αποφασίστηκε η Συγχώνευση του ΟΑΕΔ με ΟΕΚ-ΟΕΕ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου αποφάσισε τα ακόλουθα:
- Συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)
- Υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).
- Συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε)
Αποφασίστηκε ακόμα η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

11 σχόλια:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ; ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ; ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ; ΑΝ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;; ΕΚΕΙ ΕΞΩ -ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MAKRAKH, ESY POY EISAI XOMENOS SE OLA AYTA DEN MPOREIS NA MAS PEIS KATI PARAPANO; ALLA TI NA PEIS KAI SY, POY TA LEGES KAI SOY LEGANE OTI DEN ISXYOYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άλλο στη ΝΕΤ το ακούσατε; Εθνικός Οργανισμός Εργασίας απο ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ. Μαζέψανε ότι έχει μέσα τη λέξη εργατικό και το κάνανε ένα. Για την εργασία από το σπίτι δεν μας μίλησαν ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aytoi pou prepei na provlimatizontai einai ton trion allon foreon pou stin ousia tous aporrofame. emeis exoume to pano xeri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυσοίωνα για το μέλλον είναι τα πρώτα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου σχετικά με το ποσοστό ανεργίας, με την έκρηξη της να κινείται σε απρόβλεπτα επίπεδα, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μπουζούλας.

    «Δυστυχώς, στο α' τρίμηνο οι άνεργοι πανελλαδικά πλησιάζουν τους 570.000 (εκ των οποίων το 55% είναι γυναίκες) ή σε ποσοστά το 11,7%.

    Η ανεργία σε σχέση με το 2009 αυξήθηκε κατά 26,7%, με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλοι 124.420 άνεργοι.

    «Θέλω να σημειώσω, ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι προσωρινά αμειβόμενοι, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, που θεωρούνταν ως τακτικοί εργαζόμενοι», σημείωσε ο κ. Μπουζούλας.

    Τα ποσοστά ανεργίας ανά περιφέρεια του 2009, σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2010 είναι τα εξής:

    · Ανατολική Μακεδονία-Θράκη από 9,9% στο 36%

    · Δυτική Μακεδονία από 0,5% στο 2,8%

    · Κεντρική Μακεδονία από 26% στο 33,1%

    · Αττική από 59,2% στο 42,1%

    · Ιόνια Νησιά από 7,4% στο 52,1%

    · Κρήτη από 5,5% στο 18,3%

    · Πελοπόννησος από 0,7% στο 3,1%

    · Ήπειρος από 1,9% στο 10,9%

    · Θεσσαλία από 8,9% στο 31,3%

    · Στερεά Ελλάδα από 3% στο 11,9%

    · Βόρειο Αιγαίο από 0,9% στο 17,3%

    · Νότιο Αιγαίο από 2,7% στο 11,8%
    Newsroom ΔΟΛ


    META TAYTA, TI NA MAS PEITE, TI;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ, Ε;
    ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ;
    ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΤΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ, Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ! H ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΕΚΘΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΑΤΣΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...ΑΙΣΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ενιαίο μισθολόγιο έπρεπε να είχε εφαρμοστεί πολλά χρόνια πριν. Δε μπορεί να είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες και ο καθένας να παλέβει για τα συμφέροντα της .Για το λόγο αυτό αμφιβάλλω εαν εφαρμοστεί σωστά.(καμία αλλαγή δε χαρίζεται)
    Η απόφαση για τη συνένωση των Οργανισμών δείχνει προχειρότητα έλλειψη σχεδιασμού και προσπάθεια να περικοπούν αθόρυβα κάποιες παροχές που βασίζονται στις εισφορές των εργαζομένων.Πάντως δε δείχνει έντιμη προσπάθεια για την αναμόρφωση των οργανισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητοί συνάδελφοι.
    Θα πρέπει να μας ανησυχεί και να μας προβληματίζει αυτή η σιωπή.Σιωπή-Αποδοχή-Συνενοχή.Μην νομίζετε ότι δεν γνωρίζουν.Απλά εφαρμόζουν τον γνωστό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
    Το έργο το έχουμε ξαναδεί,το 1998.το αναφέρω για τους νεώτερους.
    Αναφορικά με την κυβέρνηση ένα είναι βέβαιο .Οχι μόνο δεν θα λάβουν υπόψη τις απόψεις των εργαζομένων αλλά θα νπροσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν με την γνωστή τακτική της παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.Μήπως μένετε ακόμα στις προεκλογικές εξαγγελίες του τύπου :"πρώτα ο πολίτης".Αυτό το θυμήθηκαν ότσν ήταν να τον ξεζουμίσουν οικονομικά τώρα δεν τον χρειάζονται.Μελλοντικά μπορεί να το επιχειρήσουν πάλι ,άν δεν τους καλύπτουν τα έσοδα.
    Σχετικά με την ενοποίηση των Οργανισμών, η άποψή μου είναι ότι όχι μόνο βασίζεται στην προχειρότητα αλλά απλά έχει ως στόχο την κατάργηση ουσιαστικά των δύο(ΟΕΚ,ΟΕΕ)και την
    ένσωμάτωση των διαφόρων Α.Ε.Με λίγα λόγια ολοκλήρωση και υλοποίηση του παλαιού σχεδιασμού.ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΊΣΩ την καραμέλα κάποιων μεγαλοσυνδικαλιστών για την κατάργηση της Α.Ε Επαγ .Κατάρτισης και της Ειδικής Υπηρεσίας.Τώρα σιωπή!!!!!!!!
    Κλείνοντας θέλω να πώ ότι και το ενιαίο μισθολόγιο κάτι παρόμοιο θα είναι με όλα τα προηγούμενα και είναι σίγουρο ότι το μόνο που θα προκύψει θα είναι η εξίσωση των βασικών αποδοχών προς τα κάτω.Για τα επί πλέον φοβάμαι ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή