oaednews

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ* ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Το μέλλον της εξατομικευμένης προσέγγισης και των συμβουλευτικών υπηρεσιών

O ΟΑΕΔ καθημερινά τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε υπηρεσία πρώτης γραμμής, όχι βέβαια μόνο σε υπηρεσία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης αλλά κάτι πολύ περισσότερο, της κοινωνικής κρίσης που σημαίνει η θεαματική αύξηση της ανεργίας.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι έρχεται αντιμέτωπος με νέα πρωτόγνωρα δεδομένα και κοινωνικά φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία με μία αυξανόμενη ύφεση όχι μόνο στην οικονομία αλλά πολύ περισσότερο στις κοινωνικές σχέσεις, σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό οικοδόμημα,.
Το βασικό ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει την καινούρια κατάσταση ο ΟΑΕΔ. Και βέβαια εάν πρέπει να είναι χρήσιμος δεν μπορεί να παραμείνει ο ίδιος, ασκεί καταρχήν κοινωνική πολιτική και άρα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Δυστυχώς η πρόσφατη ιστορία στον ΟΑΕΔ έχει καταγράψει μια 5ετή απαξίωση διαδικασιών οι οποίες επιστημονικά έχουν επιβεβαιωθεί αλλά και πρακτικά έχουν προσφέρει αποτελέσματα εκεί που εφαρμόστηκαν, εκτός βέβαια από τον δικό μας Οργανισμό. Στην σημερινή εποχή ίσως και να ήταν η απάντηση αυτής της Δημόσιας υπηρεσίας στο ζήτημα της διαχείρισης της ανεργίας στην Ελλάδα. Μιλούμε φυσικά για την συμβουλευτική στην απασχόληση γενικά σαν μια ποιοτική διαδικασία η οποία περιέχει απαντήσεις σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού, ασφαλώς ανεργίας μέσα από διαδικασίες προσωπικής ανάπτυξης, διερεύνησης ικανοτήτων δεξιοτήτων ενίσχυσης και ανάδειξης της μοναδικότητας του ατόμου.
Τι υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ; στραγγαλισμός κάθε επιστημονικής θεωρίας, πλήρη υποταγή του ορθού στο μέτριο,
Υπήρξε αντιδεοντολογικός χειρισμός των ανέργων, σύμφωνα με τις ανάγκες που η Ειδική Υπηρεσία πίστευε ότι έχουν και όχι σύμφωνα με τις ιδιαίτερες δικές τους ανάγκες.
Ο σχεδιασμός της λειτουργίας των ΚΠΑ στηρίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση αρμοδιοτήτων η οποία χρόνο με τον χρόνο προσωποποιούνταν μη αφήνοντας να αναδειχθούν σοβαρές προτάσεις , πρόσωπα, αλλά και ο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας μιας μοντέρνας διοίκησης μιας Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
Η αδυναμία οργάνωσης δράσεων και λειτουργιών που διαχέονταν στα ΚΠΑ μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας βοήθησε στην εισαγωγή στις κατά τόπους υπηρεσίες απίστευτων γραφειοκρατικών διαδικασιών οι οποίες κάθε πράξη υποστήριξης ή εξυπηρέτησης ανέργου ή οποιουδήποτε άλλου ωφελούμενου την μετασχημάτιζαν σε περίπλοκη διοικητική πράξη, η οποία πρέπει, ακόμη και σήμερα δυστυχώς, να καταγράφεται με πολλούς διαφορετικούς και χρονοβόρους τρόπους.
Αυτή η πρακτική βέβαια δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας να υλοποιηθεί γιατί δεν είχε την αποδοχή αυτών που θα έπρεπε να την εφαρμόσουν, έτσι ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε νέους και παλαιούς, μονίμους και συμβούλους διατήρησε για αρκετό χρονικό διάστημα το σύστημα σε εφαρμογή, αποπροσανατολίζοντας τους υπαλλήλους από την κύρια πηγή του προβλήματος.
Η πηγή του προβλήματος δεν ήταν η διαφορετικότητα της εργασιακής σχέσης ή των αρμοδιοτήτων ή των συγκεκριμένων καθηκόντων του ενός ή του άλλου η οτιδήποτε άλλο μεταξύ των υπαλλήλων, αλλά η ίδια η Ειδική Υπηρεσία με τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε.
Βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και θα ήταν άσκοπο να επιμένουμε στην ανάδειξη του παρελθόντος, χρήσιμο είναι να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα.
Ξεκινάμε με την διαπίστωση ότι εξατομικευμένη προσέγγιση ανέργων μέσα από τον ΟΑΕΔ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει και αυτό όχι γιατί δεν υπήρξε το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό να την υποστηρίξει, ούτε ότι δεν έγιναν φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργηθεί μια αξιοπρεπή υποδομή πάνω στην οποία θα λειτουργούσε, ούτε ότι δεν είχε την αποδοχή του κόσμου που λάμβανε αυτές τις υπηρεσίες, ένα πράγμα μόνο δεν είχε, την αποδοχή του ίδιου του ΟΑΕΔ. Και εδώ είναι το οξύμωρο, η κοινωνία να είναι έτοιμη να δεχθεί ( και σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποδεδειγμένα να ωφελείται από τις ενέργειές της ) τον εκμοντερνισμό και την είσοδο ουσιαστικών διαδικασιών παρέμβασης και ο φορέας που επιστρατεύεται να υλοποιήσει το καινούριο, να δυσκολεύεται να το εντάξει στο ενεργητικό του. Τι μας λέει η Ευρωπαϊκή εμπειρία ; ότι η εξατομικευμένη λειτουργεί σε χώρες με υπέρ πολλαπλάσιο αριθμό ανέργων. Εκεί όμως προφανώς έχουν λύσει προβλήματα οργανωτικά, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και διαχρονικών προτεραιοτήτων στις πολιτικές απασχόλησης.
Βέβαια εμείς έχουμε φθάσει σήμερα στην απέναντι όχθη, ναι μεν να μην υπάρχει η εξατομικευμένη, αλλά να υπάρχουν οι ενέργειές της ( παραπομπές σε δράσεις , συστατικά σε θέσεις εργασίας, υποχρεωτικές συμβουλευτικές κλπ ) και το αστείο και παράδοξο είναι ότι αυτά σε πολλές περιπτώσεις να δίνονται από παλαιούς συμβούλους οι οποίοι βρίσκονται σε νέες διαφορετικές θέσεις. Άρα συνεχίζεται σε χειρότερη μορφή αυτό το οποίο γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια απαξίωσης της εξατομικευμένης, η εξατομικευμένη ήταν και είναι η ουρά των υπηρεσιών. Χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, και οι λεγόμενοι εργασιακοί σύμβουλοι ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών μεταφέρονται από εδώ και από εκεί ή π.χ. για την προσαρμογή του ΟΠΣ στις υπηρεσίες, ή για την καταβολή διαφόρων έκτακτων επιδομάτων . Ή ότι άλλο προκύψει.
Μία είναι όμως η λύση: η αποδεχόμαστε όπως όλος ο επιστημονικός κόσμος τα οφέλη της συμβουλευτικής στην απασχόληση, κρατάμε τις αποδεδειγμένα θετικές δράσεις που υλοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια ( τεχνικές αναζήτησης εργασίας, συμβουλευτικές προσανατολισμού επαναπροσανατολισμού συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών) μετασχηματίζουμε το υφιστάμενο και το αυτονομούμε με μια ώθηση σε ποιοτικές διαδικασίες ( όπως όλοι μας φωνάζαμε το 2005 μόλις άρχιζε το πογκρόμ των υποχρεωτικών συνεντεύξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα σε όλους τους ανέργους ) και δημιουργούμε επιτέλους ένα σοβαρό δίκτυο υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που θα υποδέχεται, πληροφορεί, συμβουλεύει, προτείνει σε συνεργασία με τον άνεργο και την επιχείρηση λύσεις, ή ξεκάθαρα και υπεύθυνα αποβάλουμε αυτή τη διαδικασία από τον Οργανισμό, απελευθερώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό που αυτή τη στιγμή απασχολείται σε αυτές τις δράσεις άμεσα ή έμμεσα και ο καθένας πλέον έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και αρμοδιότητες .
Αυτό βέβαια σημαίνει επιστροφή του ΟΑΕΔ σε χρονιές πριν το 2000 όταν υπήρχαν τα γραφεία εργασίας, σε μια Ελλάδα οικονομικά και κοινωνικά πολύ πιο διαφορετική από την σημερινή………………….

*Ο Γιώργος Μπαζιάνας είναι Κοινωνιολόγος και Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος

40 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλη αλήθεια πως τελικά οι συμβουλευτικές διαδικασίες στον ΟΑΕΔ μόνο την υποστήριξη του ίδιου του ΟΑΕΔ δεν είχαν και απ ότι φαίνεται ούτε και τώρα έχουν. Η μοναδική δηλαδή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο ΟΑΕΔ με τους πόρους που διαθέτει τώρα υποβαθμίζεται και καταργείται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΑΕΔ είναι γεγονός ότι δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας. Απευθύνεται κυρίως στην αντιμετώπιση της ανεργίας τριβής. Η Συμβουλευτική θα πρέπει να αποτελέσει υπηρεσία αιχμής για τον οργανισμό. Συμβουλευτική που θα παρέχεται από Συμβούλους πιστοποιημένους με την κατάλληλη τεχνογνωσία, το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο και τα ανάλογα προσωπικά χαρακτηριστικά. Συμβουλευτική που θα πληρεί τις προδιαγραφές που τίθενται από τη διεθνή βιβλιογραφία (χώρος, υλικοτεχνικός εξοπλισμός, εκπαιδευτικά μέσα). Συμβουλευτική που θα παρέχεται από συμβούλους που θα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά, θα επιμορφώνονται, θα αξιολογούν τα αποτελέσματα των εργασιών τους, θα συμμετέχουν σε έρευνες, θα παρέχουν γνώση και πληροφορία στο σχεδιασδμό των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. Θα αποτελούν την task force του οργανισμού. Δυστυχώς κατάφεραν όλες οι διοικήσεις να απαξιώσουν αυτό το τόσο σημαντικό εργαλείο. Και αυτό γιατί αυτοί που από την ειδική υπηρεσία υποτίθεται ότι οργάνωναν και κατεύθυναν τη συμβουλευτική δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι τι είναι συμβουλευτική και πως γίνεται. Η συμβουλευτική αποτελεί το πρώτο και βασικό στάδιο στη διαδικασία ένταξης και προώθησης στην αγορά εργασίας. Χωρίς αυτή τα προγράμματα δεν έχουν κανένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και καμία προστιθέμενη αξία. Δυστυχώς όμως και η τωρίνη Διοίκηση και παρόλες τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΠΑ, έχει πλήρως απαξιώσει και αχρηστεύσει το τόσο αυτό σημαντικό εργαλείο και εκχωρεί κομμάτι του ΟΑΕΔ στις Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης ενισχύοντας την ευελιξία στην αγορά εργασίας και εμπορευματοποιώντας το αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό της εργασίας. Θεωρώ ότι οι στιγμές μας έχουν ξεπεράσει. Το διακύβευμα είναι πολύ πιο σημαντικό από τα απλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες. Η αλλαγή που επιχειρούν να κάνουν στον ΟΑΕΔ είναι δομική. Είναι αλλαγή φιλοσοφίας, προσανατολισμού, ρόλου μέσα στην κοινωνία. Ελπίζω να το αντιληφθούμε, να το κατανοήσουμε και να αντιδράσουμε όχι μόνο με καταγγελτικό λόγο αλλά με δημιουργικές προτάσεις και ιδέες.
    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΧΩΡΟΥΣ,ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΛΠ! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΤΟ ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΕΔΩ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ!ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΕΡΓΟ! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ??? ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ: ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΙΣΕ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καιρός να τελειώνουμε με αυτές τις μεμψιμοιρίες, ανώνυμε συνάδελφε των 4.29μμ!
    Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 4:29 μ.μ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΙΣΕ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΗΘΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΣ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ
    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΠΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DHLADH YPHRXE EPOXH POY DEN HTAN PROTHS GRAMMHS;;; KATA TA LOIPA THA SIMFONISO, ALLA TI NA TO KANEIS POY THA SIMFONISO EGO;;; ALLOI PREPEI NA SIMFONISOYN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ=1-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΤΤΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ.ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΟΑΕΔ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ,ΜΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΠΑ. ΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ "ΠΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΩΣΤΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΡΤΙΟΤΕΡΗ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ. ΜΕ ΤΟΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΤΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΑΕΔ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ "ΟΡΑΜΑ", ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ:ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ν ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σίγουρο είναι ότι δεν ανήκουμε ούτε στα ρετιρέ, ούτε στην μπουρζουαζία των υπαλλήλων που εκπονούν επιτελικό έργο αλλά στο προλεταριάτο της πρώτης γραμμής. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να βλέπουμε ένα καλύτερο ΟΑΕΔ, να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο ΟΑΕΔ, με καλύτερες υπηρεσίες προς τους ανέργους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του έργου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. Ο ΓΚΙΣΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.... ΚΤΛ ΚΤΛ. ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΚΙΣΕ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!!ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ??? ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ? ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΛΑ ΥΛΟΠΟΙΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ- ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ (ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΕΤΣΙ Π.Χ ΓΙΑ ΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ) ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ. ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ Ε.Σ ΕΝΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!! ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΕΡΓΟ.
    ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!!! ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καημένη Ψαροκώσταινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάδελφοι, σορυ, αλλά αντί να προσπαθούμε ενωμένοι να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για εμάς και έναν αποτελεσματικότερο Οργανισμό για όλους, πάλι φαγωνόμαστε μεταξύ μας; Πάλι πέφτουμε στην παγίδα αυτών που επιδιώκουν το διάίρει και βασίλευε; Ποια μπουρζουαζία και ποιο προλεταριάτο; Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Και αν κάποιοι είναι στον πάτο του καζανιού και κάποιοι στην επιφάνεια, δεν αλλάζει και πολύ το αποτέλεσμα. Στο τέλος θα βράσουμε στο ζουμί μας όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OXI ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.PERSONAL RESPONSIBILITY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. PERSONAL RESPONSIBILITY, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΥΞΕ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΚΡΟΚΟΣΜΟ ΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ, ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. POLI ENDIAFEROUSA SIZITISI! OLA AYTA XRHZOYN MEGALITERHS ANALISEOS KAI ASFALOS THA HTAN KALH H DIORGANOSI MIAS HMERIDAS H KATI TETOIOY. NA MHN PARAGNORIZOYME BEBAIOS OTI O ERGASIAKOS XARTHS STHN ELLADA ALLAZEI ARDHN. SYNEPOS PREPEI NA ALLAXEI KAI O OAED. PROS POIA KATEYTHINSI EINAI ENA THEMA, ALLA DEN PREPEI NA PERIMENOUME TIS KATASTASEIS NA MAS YPODEIXOYN TO XOROXRONO, ALLA NA TIS PROLAVOUME. OI ARMODIOI DHLADH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΣΝΑ..ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ! ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΝΕΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΤΣΟΥΚΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ 50! ΑΪ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ , ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ! ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ:ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ: NA THN ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η χωρα οδηγειται μαθηματικα σε σταση πληρωμων και επαναδιαπραγματευση του χρεους.Μην ακουτε παραμυθια οτι ταχα δινουμε μαχη γαι τις συνταξεις κ.λ.π.Με ψηλα τα χερια και με επικυψη μπροστα απο το ΔΝΤ ειμαστε.Προλαβαινετε να παρετε τις...




    μικροκαταθεσεις σας απο τις τραπεζες.Θα δηλωσουν αδυναμια πληρωμων οσονουπω.Ξυπνατε και δες τε την πραγματικοτητα.Μας πουλησαν,μας εξευτελησαν και μας κοροιδεψαν.Και ο ιστορικος του μελλοντος που θα γραψει την ιστορια θα πει σιγουρα οτι η χειροτερη περιοδος της ελληνικης ιστοριας ηταν η περιοδος διακυβερνησης!!! απο τον Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..Δεν θα αναφερθει καθολου στην κυβερνηση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,διοτι αν εξαιρεσει κανεις τη νωθροτητα και τον μη ελεγχο ΚΑΝΕΙΣ δεν θα κατηγορησει την πρωην κυβερνηση για αθετηση προεκλογικων υποσχεσεων που αφορουσαν τους εργαζομενους.Ποτε δεν πηρε ουτε ενα ευρω απο κανενα,αντιθετα εδωσε-εστω και λιγα,και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ζουσαμε.τωρα αργοπεθαινουμε,και επειδη μαθαινω οτι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ως προεδρας της σοσιαλιστικης διεθ! νους θα λειπει σε ταξιδια ανα την ευρωπη 20 μερες τον ιουνιο,το μονο που του ζητω καλοπροαιρετα ειναι ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ....ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 11:55 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ..ΑΝΤΙΘΕΤΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ..ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ..ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 12:19 ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ..ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ..ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ..ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ..ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΤΩΝ 12:01 , ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ! ΕΞΕΤΑΣΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΕΣΥ!! ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΕΝΕΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ.ΛΟΓΟΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ)ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΜΕ ΛΟΓΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΕΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΑΠΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ..........

    Κ. ΣΠΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συγχαρητήρια σε όλους που γράφουν επωνύμως. Οι υπόλοιποι από εμάς -δικαίωμά μας, δε λέω- ας προσέχουμε τουλάχιστον τις ακρότητες και τις εκφράσεις μας. Μη φέρουμε και σε δύσκολη θέση τον φουκαριάρη το διαχειριστή που μας έδωσε το βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΩΝ 3:12 ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΙΣΤΙΚΟΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ :ΚΠΑ 2 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2109515288.ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ (ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ)ΔΕΝ ΕΘΙΞΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΕΣΥ ΠΑΛΙ..ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑ, ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΝΑ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΑΝΩ ΜΑΣ?ΟΛΟΙ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ.Ή ΜΗΠΩΣ Τ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ?ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ, ΕΔΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΥΝΑΦΕΛΦΕ: ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή Λάτση, θα συμφωνήσω μαζί σου, ο σκοπός είναι η ανάδειξη προβλημάτων και η ανάπτυξη ενός διαλόγου. Η δημιουργία εχθρικού κλίματος δεν εξυπηρετεί τίποτα απ αυτά.
    Η επωνυμία στα σχόλια είναι ασφαλώς η επιθυμητή μορφή κατάθεσης της γνώμης , ωστόσο έχουμε επιτρέψει(προς το παρόν) και την ανωνυμία, στο βαθμό που δεν είναι υβριστικά ή προδήλως συκοφαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΑΝΑΒΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ, ΑΝΑΒΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ....ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ... ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

      Διαγραφή
  29. ΑΧ, ΒΡΕ ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΕΣΥ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΟΥ...ΣΑΛΟΣ ΠΡΟΕΚΛΗΘΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σα να πρέπει σιγά-σιγά να γινόμαστε χρήστες των συμβουλευτικών υπηρεσιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν λες μετακινήσεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. και εγω ακουσα για μετακινηση συναδελφου και παραξενευτηκα παρα πολυ, αλλα απ οτι μου ειπε δεν εχει προβλημα...τι να πω, δεν καταλαβα και πολλα...!! ελεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ! ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χριστίνα Τητήρου3 Απριλίου 2014 στις 4:10 μ.μ.

    Η ιστορία της συμβουλευτικής απασχόλησης στον ΟΑΕΔ και τα προβλήματά της δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι συνάδελφοι του 2000 πιαθανόν να θυμούνται ότι έγιναν μεγάλοι αγώνες για να δοθεί μια ποιοτική διάσταση της συμβουλευτικής απασχόλησης στον ΟΑΕΔ εν μέσω πολλών προβλημάτων (σε κάποιες υπηρεσίες άλλωστε ποτέ δεν επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο απλά λειτουργούσε ως πάρεργο σε συναδέλφους που είχαν χρεωθεί και αυτό το αντικείμενο εν μέσω προγραμμάτων, επιδομάτων κλπ).
    Ο Οργανισμος από τη μία επένδυε σε εργασιακούς συμβούλους πραγματοποιώντας προγράμματα εκπαίδευσης όπως "Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας" και "Επαγγελματικού Προσανατολισμού" και από την άλλη πιθανόν να μη γνώριζε καλά καλά περί τίνος πρόκειται. Επιστρέφοντας στις υπηρεσίες οι συνάδελφοι έπαιρναν την απάντηση ότι αυτά είναι πολυτέλειες φροντίζοντας έτσι να καταπνίξουν τον όποιο ενθουσιασμό.
    Είναι πράγματι αδύνατο να εφαρμοστεί η συμβουλευτική κάτω από αυτές τις συνθήκες και έχει καταλήξει πράγματι να αποτελεί μια ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία. Την παρούσα χρονική στιγμή φαντάζει πράγματι "πολυτέλεια" το αυτονόητο εξ΄ άλλου αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι τα νούμερα. Γιώργο Μπαζιάνα χάρηκα πολύ που έθιξες το θέμα και ελπίζω κάπου μπροστά μας να αλλάξουν τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χριστίνα εσύ γνωρίζεις πολύ καλά τι σημαίνει Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας. Ήταν πραγματικά πολύ ηλίθιο κάποιοι που κάναν τεχνικές αναζήτησεις εργασίας ή προσανατολισμό και τοποθετούσαν κόσμο σε δουλειές για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού να τους στέλνουν για ανανεώσεις καρτών.
    Μιλάς για την ποιοτική διάσταση της συμβουλευτικής απασχόλησης στον ΟΑΕΔ και καλά κάνεις. Εάν δεν εξασφαλίσουν πρώτα τις συνθήκες για την σωστή λειτουργία αυτών των υπηρεσιών, καλύτερα να μην το κάνουν.
    Οι συνάδελφοι του 2000 όσοι λίγοι μείναν βέβαια και δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να φύγουν είμαι σίγουρος ότι ελπίζουν ακόμη..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμφωνώ Γιώργο και Χριστίνα...και απόδειξη όλων αυτών είναι μια επιστολή που εστειλε η ομάδα των ανέργων που συμμετείχαν σε ομάδα επαγγελματικού προσανατολισμού στο διοικητη του οαεδ για το έργο που παράγουμε..Δε ξέρω αν πρέπει να τη δημοσιεύσω..
    Λία Αχλαδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να την δημοσιεύσεις. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Αποδείξεις χρειάζονται. Την Task Force δεν την φέραμε εμείς στον Οργανισμό τα πισωγυρίσματά τους την προκάλεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή