oaednews

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ


Επιστροφή στο τεφτέρι…

Την ώρα που ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ανέργων αυξάνεται δραματικά, στο ΚΠΑ Περιστερίου δόθηκε για πιλοτική εφαρμογή η εξής οδηγία: οι ανανεώσεις των καρτών ανεργίας -αυτή η σωφρονιστικού τύπου διαδικασία- να γίνονται χειρόγραφα και μετά το πέρας της ώρας εξυπηρέτησης κοινού να καταχωρούνται και ηλεκτρονικά. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να επιχειρηματολογήσει κανείς για να αποδείξει τα αυταπόδειχτα. Οι συνάδελφοι, πάντως, εφάρμοσαν την οδηγία, η οποία είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Ουρές ανέργων, διπλός κόπος, χαμένος κόπος! Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν…

Σε μια εποχή που απαιτείται μείωση της γραφειοκρατίας, σε μια εποχή που η πληροφορική παρέχει τεράστιες δυνατότητες, σε μια εποχή που απαιτείται αποδέσμευση και αξιοποίηση του προσωπικού του ΟΑΕΔ, στη εποχή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  εμείς επιστρέφουμε στο τεφτέρι!

14 σχόλια:

  1. Χ Ε Ι Ρ Ο Γ Ρ Α Φ Α (ΑΚΡΟΣΤΟΙΧΙΔΑ)=
    Χρήσιμο
    Ελληνικό
    Ιστορικό
    Ρομαντικό
    Οικολογικό!!!
    Γραφικό
    Ριχτερικό
    Αυτόματο
    Φανταστικό
    Απίθανο...

    ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΗΤΑΝ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Τ.Υ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΝΑ..ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΠΑ..ΘΕΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ..ΤΟΣΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΣΕ ΚΠΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ..ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ..ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗ???ΧΑΧΑΧΑΧΑ..ΠΙΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟ ΣΑΪΝΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΩΣ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ,ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΠΣ..ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ..!
    ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ!
    Κ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΑΜΕ Κ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ Σ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ..
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ..
    ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΚΠΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ!!!.ΠΑΛΙ ΗΡΘΑΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ? ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗ ΛΑΙΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ? ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΡΟΛΟΪ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ.....ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...........ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΣΑΝ.......ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.......ΟΜΩΣ ΣΤΟΧΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

      Διαγραφή
  5. Όχι, αυτή τη φορά ήρθαν οι σχετικοί (ΔΝΤ) και έχουν και σχέδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΟΙΟΣ/Α ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΣΤΟΙΧΙΔΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αφήστε το ΔΝΤ και την συνωμοσιολογία και δώστε λύσεις αυτοί δεν ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως μερικοί βιαζόμαστε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε ανθρώπους και αποφάσεις; Ξέρω πως θα το πάρετε αυτό, απλά θεωρώ ότι δεν είναι ότι πιο απλό η διοίκηση και δεν πρέπει πάντα να περιμένουμε τους άλλους στη γωνία να κάνουν κάτι που είναι -ή εμείς νομίζουμε ότι είναι- γκάφα. Ειδικότερα αν πρόκειται για πρωην συναδέλφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου από την απάντηση σου φαίνεται ότι δεν έχεις περάσει ποτε΄από γκισέ και δεν έχεις κάνει ποτέ ανανέωση κάρτας, γιατί πολύ απλά θα ήξερες ότι όση ώρα κάνεις να γράψεις το ΑΦΜ του ανέργου στην περιβόητη κόλλα Α4 λιγότερη κάνεις να το πληκτρολογήσης στον Η/Υ και να πατήσεις το κουμπάκι ανανέωση κάρτας διασφαλίζοντας έτσι πολλά πράγματα, όπως α) ότι έκανες ανανέωση στον άνεργο που προσήλθε και όχι σε κάποιον άλλο αν τυχόν έγραψες λάθος το ΑΦΜ του στην Α4, β) Ο άνεργος δεν έχει διαγραφεί λόγω πρόσληψης γ) Τα έγγραφα ταυτοποίησης του έχουν αλλάξει πχ. τώρα έχει μπλε βεβαίωση ή βινιέτα ή κάτι αλλο που δυστυχώς δεν έγραψες στην Α4 και άλλα πολλά....Το καταλαβαίνω ότι θες να υποστηρίξεις μια Διοίκηση που ποτέ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ποτέ της δεν βρέθηκε στο πλευρό των συναδέλφων που υποφέρουν καθημερινά προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τις ορδές των ανέργων δίνοντας τους ουσιαστικές λύσεις όπως να αναβαθμίσουν το περιβόητο ΟΠΣ και να ενισχύσουν τα ΚΠΑ με κόσμο με περισσότερους Η/Υ, να μην παρακαλάμε για μελάνια εκτυπωτών που δεν υπάρχουν να εκτυπώσουμε κάρτες κτλ., να φτιάξουν τα χαλασμένα φωτοτυπικά των υπηρεσιών μας και τέλος παντων ας σταθούν με τις πράξεις τους δίπλα μας γιατί μέχρι τωρα ότι πράττουν το κάνουν χωρίς εμάς βλ. κοινωνικό τουρισμό, κοινωφελή κτλ θέλοντας να αποδείξουν τι? ότι δεν είμαστε επαρεκείς? πρέπει επιτέλους να τους απαντήσουμε κάποια στιγμή και εμείς καλώντας το σωματείο μας να κλείσει τα ΚΠΑ για μια μέρα ή για οσο χρειστεί προκειμένου να αναδείξουμε την απαξίωση και την κατάντια στην οποία μας 'εχουν οδηγήσει. ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΛΟΙ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
      ΜΕΜΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡ/ΚΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ,ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡ/ΚΗ ΜΑΣ................

      Διαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ΄αυτά και μ΄αυτά φάγαμε ήδη δέκα χρονάκια στον ΟΑΕΔ πειραματιζόμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή