oaednews

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ξεκινά το ‘’Συμμετέχω’’ για τους ανέργους – Δεν ‘’συμμετέχουν’’ τα super markets

Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα ‘’Συμμετέχω’’ που θα δώσει τη δυνατότητα στους ανέργους να αγοράζουν διάφορα προϊόντα πάνω από 20% φθηνότερα. Ωστόσο, οι μεγάλες αλυσίδες super markets αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, όπως και οι συγκοινωνιακές εταιρίες. Αυτήν και άλλες δύο δράσεις για τους καταναλωτές, παρουσίασε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, η ΕΣΕΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με ΓΣΕΒΕΕ, υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ.
‘’Συμμετέχω’’
Το πρόγραμμα ‘’Συμμετέχω’’ ξεκίνησε ως ιδέα του υπουργού Εργασίας, κ. Α. Λοβέρδου και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ και τη συμμετοχή των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρόγραμμα αύξησης της αγοραστικής σύναμης των ανέργων με ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Τα καταστήματα που συμμετέχουν – κυρίως ένδυσης, υπόδησης, καταστήματα τροφίμων της γειτονιάς - προσφέρουν ειδικές τιμές, ήτοι έκπτωση τουλάχιστον 20%, στους καταναλωτές με απλή επίδειξη της κάρτας ανέργων, χωρίς επιβαρύνσεις logistics.
Στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν τα super markets και οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις συγκοινωνίες. Ο λόγος είναι πως ο αριθμός των ανέργων με κάρτα είναι μεγάλος, οπότε και η εμπορική κίνηση θα ήταν τεράστια. Ωστόσο, ορισμένα super markets συμμετέχουν με προσφορές σε ειδικές κατηγορίες, όπως ‘’συνδυασμό’’ ανέργων και πολυτέκνων. Επειδή το ‘’Συμμετέχω’’ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το υπουργείο δεν μπορεί να πιέσει τις κρατικές εταιρίες – π.χ. ΟΑΣΑ – να συμμετέχουν, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης ανέφερε πως στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες. Σημειωτέον πως αν και το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί αρχικά για το 2010, ενδέχεται να αποκτήσει μονιμότερο χαρακτήρα, αναλόγως και της ανταπόκρισης των καταστημάτων.
‘’Ταμειακές παντού, αποδείξεις απ΄όλους’’
Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε και την καμπάνια της ΕΣΕΕ, ‘’Ταμειακές παντού, αποδείξεις απ’όλους’’, προκειμένου, όπως τόνισε, να δείξει η Συνομοσπονδία ενεργητικό και όχι παθητικό ρόλο στην κρίση. Τόνισε ότι ''το εμπόριο δεν πρέπει να γίνει δάσος φοροδιαφυγής'', και πως ο καταναλωτής πρέπει να ζητά αποδείξεις και να θυμάται πως στο εμπόριο απασχολούνται 800.000 άτομα.
Απορρόφηση του ΦΠΑ
Μια ακόμα δράση της ΕΣΕΕ που ξεκινά σήμερα, είναι και η απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ, όπως έχει καλέσει τους εμπόρους να κάνουν. Ο κ. Κορκίδης, τόνισε πως ''ο καταναλωτής δεν μπορεί ν’αντέξει άλλη ανατίμηση''. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκ των πραγμάτων θα το έκαναν, αλλά στόχος ήταν να συμπαρασυρθούν και οι πολυεθνικές αλυσίδες, όπου όπως είπε η ανταπόκριση είναι θετική.
Φωτεινή Πούλη
ΠΗΓΗ:http://www.reporter.gr



11 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ..ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ..ΤΟΥΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ..ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙΝΗ:-) Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ" ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ..ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΟΥΝ ΤΑΜΙΑΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ? ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΚΟΠΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ, ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ..ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ-"ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia to prohgoumeno sxolio dio paratiriseis exo.
    1. xereis poios einai o misthos, to orario kai o kopos tou tamia SM;
    2. xereis pos legete to upourgeio sto opoio ergazesai kai spatalas kopo, xrono kai faia ousia; edo kai miso xrono sxedon legete ypourgeio ergasias kai koinonikis asfalisis

    K.Y.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΪΝΤΗ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ? ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ( ΓΙΑ ΤΟΥΣ Χ ΚΑΙ Ψ ΛΟΓΟΥΣ) ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΝΕΤΑΙ? ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΝΩ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

    G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ)ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ (Π.Χ. ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΟΣΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ). ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑΚΙ (ΠΑΓΙΔΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕΣ 45 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΩΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ. ΑΜΗΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ Κ.Υ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΜΙΕΣ ΤΩΝ Σ.Μ (ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ)ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΡΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ..ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ..ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ "ΤΑΜΠΕΛΕΣ" ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΧΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «ο άνθρωπος προσαρμόζεται στην ανεργία με τον ίδιο τρόπο όπως και οι έγκλειστοι φυλακών είτε νοσοκομείων. Συνειδητά προσπαθεί να βγει από αυτή την κατάσταση, όμως σε ένα βαθύτερο επίπεδο δεν το επιθυμεί. Βίωσε υπερβολικά πολλές απορρίψεις. Συμβιβάσθηκε με τη σκέψη ότι είναι άνθρωπος ξοφλημένος και σ’ αυτό το επίπεδο προτιμά να τον αφήσουν ήσυχο. Όπως αναφέρουν υπάλληλοι γραφείων ευρέσεως εργασίας, είναι διαδεδομένες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ενημερώνουν τέτοιους ανθρώπους για την πιθανότητα πρόσληψης, τους καλούν για συνέντευξη και αυτοί δεν παρουσιάζονται. Πρόκειται για το στάδιο της ολοσχερούς ήττας, για τον θάνατο του ανθρώπου»(Hayes,J.,Nutman,P.understanding the unemployed....L.-N.Y.,1981,p.31).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΕ ΣΥ ΜΑΚΡΑΚΗ! ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ;
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΚΡΩΖΩΝΤΑΝΩΝ! ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΡΕ ΓΑΜ..Ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΠΑΡΑΤΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΜΠΕΛΑΚΙΑ
    ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΣΥΝΗ ΕΠΕΣΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 20 ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 40 ΚΑΙ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΗ
    ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΔΕΝ ΥΣΧΕΙΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟ ΚΑΠΕΛΟ.ΑΛΛΑ ΦΤΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΣΑΛΟ ΤΟΣΟ ΔΑ ΧΩΡΕΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΩΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ?ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΙΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΣΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΓΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν δεν έχεις βιώσει την κατάσταση της ανεργίας στο πετσί σου είναι παράτολμο ως ρατσιστικό να σχολιάζεις τέτοιου είδους παροχές...δοκιμάστε (όλοι όσοι καταφέρεστε ενάντια στις παροχές για τους ανέργους) να βγάλετε το επόμενο του επιδοτούμενου έτος, με ένα επίδομα 236 Ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο...να πληρώνετε ημερησίως (προσπαθώντας να βρείτε εργασία) 2 Ευρώ για τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς...και το μόνο που βρίσκετε να είναι κλειστές πόρτες...όχι γιατί δεν είστε ικανοί ή δραστήριοι...αλλά γιατί οι θέσεις εργασίας είναι λιγοστές σε αντίθεση με τους ανέργους που ξεπερνούν πλέον το 12% στην Ελλάδα...Είμαι 36 ετών και(μετά από 12 χρόνια εργασίας) άνεργος...τα σημερινά δεδομένα είναι απάνθρωπα για κάποιον που προσπαθεί να επανεργαστεί και να επαναδραστηριοποιηθεί...Στη χώρα αυτή δεν υπάρχει αξιοκρατία...και δεν έχω βρει εργασία (έχοντας Πανεπιστημιακή μόρφωση) διότι δεν έχω μπάρμπα στην Κορώνη...αν όλοι εσείς οι μετά Χριστόν Προφήτες και τιμητές των πάντων θεωρείτε ότι από τη θέση εκείνου που έχει έναν μισθό μηνιαίως μπορείτε να λοιδωρείτε εκείνους που έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας, γενικεύοντας την εκτίμηση που κάνετε για το σύνολο των ανέργων τότε είστε τουλάχιστον αξιολύπητοι...γιατί δεν διανοείστε στο ελάχιστο το τι σημαίνει για δύο χρόνια να αγωνίζεσαι να βρεις εργασία και απλά να μη σε δέχονται επειδή δεν έχεις κάποιον γνωστό...αλλά ακόμα και τις περιστασιακές εργασίες που κάνεις ως εξωτερικός συνεργάτης, να μην τις πληρώνεσαι παρά μόνο μετά από ένα και δύο χρόνια με τη δικαιολογία ότι υπάρχει κρίση...μετά από αυτό...δοκιμάστε να πάτε στο σούπερ μάρκετ...ή όπου αλλού θέλετε...και για να τελειώνουμε...έχω δύο χρόνια ανεργία στην πλάτη...αλλά μόλις δω κάποιον σε ένα τρένο ή στο δρόμο να έχει ανάγκη μεγαλύτερη ακόμα κι από μένα που έχω τουλάχιστον ένα πιάτο φαί...από τα 2 τελευταία ευρώ που έχω θα του δώσω το ένα...γιατί το 1 ευρώ δε θα με σώσει...το να εξακολουθήσω όμως να είμαι άνθρωπος είναι το μοναδικό πράγμα που μου έχει απομείνει...καληνύχτα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή