oaednews

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Οι κανονικότητες ενός Υπουργού

 


Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης,  τέως Υπουργός  Εργασίας,  πρώην Αναπτύξεως, ξανά πρώην Υγείας, ξανά πρώην Αναπτύξεως,  βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ΛΑΟΣ-ΝΔ από το 2003 μέχρι σήμερα,  ο οποίος μισθοδοτείται από το δημόσιο κορβανά με μισθούς που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αθροίζουν μόνο ετησίως,  απάντησε σε πολίτες που διαμαρτύρονταν για τη διάλυση του ΕΣΥ, με ένα τεράστιο Εγώ !

Είπε:

 «Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Είμαι του ιδιωτικού τομέα. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος...»

Ο Υπουργός Υγείας θεωρεί προφανώς  τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα μη κανονικούς, υποδεέστερους,  δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενους.

Ο Υπουργός  θεωρεί τους γιατρούς, τους νοσηλευτές  τους τραυματιοφορείς  και το λοιπό προσωπικό που εργάζεται στο  ΕΣΥ μη κανονικούς εργαζόμενους?

Θεωρεί τους δασκάλους, τους καθηγητές και  τους βρεφονηπιοκόμους μη κανονικούς εργαζόμενους?

Θεωρεί  όσους υπηρετούν  το κοινωνικό κράτος ΔΥΠΑ ΕΦΚΑ κλπ μη κανονικούς εργαζόμενους?

Θεωρεί τους πυροσβέστες μη κανονικούς εργαζόμενους?

Θεωρεί τους εργαζόμενους στην καθαριότητα μη κανονικούς εργαζόμενους?

Τέλος ο Υπουργός, επειδή έκανε αναφορά και στους ανέργους τους θεωρεί προφανώς  μη κανονικούς … ανθρώπους?

Προφανώς σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι ΝΑΙ! Ο Υπ Υγείας θεωρεί μη κανονικούς εργαζόμενους όλους τους παραπάνω κι άλλους τόσους, το είπε καθαρά!

 Είναι πραγματική  ντροπή για έναν Υπουργό να επιχειρεί τέτοιου είδους διακρίσεις σε εργαζομένους. Είναι πραγματική ντροπή για ένα μέλος της κυβέρνησης να θεωρεί τους εργαζόμενους που διοικεί και εποπτεύει η κυβέρνηση, μη κανονικούς.

Τους θεωρεί μη κανονικούς γιατί προφανώς απεχθάνεται την κριτική που του ασκούν και αν αυτή η κριτική είναι από μη κανονικούς εργαζόμενους τότε η αξία της μειώνεται.   Τους θεωρεί μη κανονικούς εργαζόμενους γιατί επιχειρεί μέσα από τις πολιτικές του, την απόλυτη διάλυση του δημόσιου τομέα προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων.

Ο Υπουργός Υγείας ο οποίος θεωρεί τους εργαζομένους στο δημόσιο μη κανονικούς έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ή να τον έχει αποπέμψει  ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως. Δυστυχώς ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο.  Αυτό δείχνει τη συνολική αντίληψη της Κυβέρνησης. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και το Διαίρει και βασίλευε, σ ένα υπό διάλυση, με δική τους ευθύνη και δική τους επιλογή, κράτος.

Γιώργος Μακράκης

Ένας μη κανονικός εργαζόμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου